Til hovedinnhold

Første barnebok på Android Marked

Det rendyrkede elektronske bokforlaget Propell har i dag lansert den første norske barneboken på Android Markets noensinne. "Askeladden som kappåt med trollet" har allerede gjort det skarpt på App Store, der den lå på førsteplass på for iPad etter tre dager, med 650 salg den første helgen. Appen er en høylesningsapplikasjon illustrert av Eilin Bergum, og opplest av Andreas Aass Engstrøm.

Generelt har lesebrett og smarttelefoner vist seg svært gode til å lese barnebøker på, med sine intuitive trykkskjermer og boklingnende form. Gyldendal har blant annet solgt 7500 av sine bøker om trollet Tambar, og flere andre aktører har ligget høyt oppe på listene.

"Askeladden som kappåt med trollet" er den første barneboken som er tilgjengelig både på App Store og Android Market, skriver forlaget Propell i en e-post.

Forlaget Propell er et rendyrket elektronisk bokforlag som tar sikte på å bli en av ledende aktørene innenfor e-bøker og app-bøker. Forlaget har fem andre barnebøker på vei, samt to sakprosabøker og en novellesamling. Alt vil laseres elektronisk, og vil ikke være tilgjengelig på papir.

annonse