Til hovedinnhold

Her blir fotografen angrepet av en illsint kvinne

Fotografering er såvisst ikke uten risiko.

LiveLeak

Fotografering er i det fleste tilfeller et relativt fredfullt foretak, men det finnes definitivt dem som av ulike årsaker har en lav toleransegrense for utøvere av aktiviteten.

For litt siden kunne vi for eksempel melde at et politidepartement i USA måtte betale 1,5 millioner kroner i erstatning etter å ha slettet en mobilvideo som en fotograf tok under en arrestasjon.

Nettstedet Photography is Not a Crime kan nå melde om en annen ganske dramatisk sak. En amatørfotograf som benyttet en drone til å ta bilder på en offentlig strand i den amerikanske delstaten Connecticut ble nemlig utsatt for et voldelig angrep.

Ble filmet

Det var en kvinne som hadde svært lite sans for det fotografen drev med. Angrepet ble fanget på video med en iPhone av den ikke navngitte fotografen, som for øvrig forholdt seg bemerkelsesverdig rolig under hele seansen.

Kvinnen ringte først nødnummeret til politiet hele tre ganger for å få ham til å slutte, men umiddelbart etter gikk hun altså fysisk til verks i form av å blant annet legge fotografen i bakken og rive opp skjorten hans. På et tidspunkt skriker fotografen regelrett etter hjelp.

Fotografen hadde imidlertid loven på sin side, og takket være videoen av angrepet var det angriperen selv som endte opp med å bli arrestert av politiet for grovt overfall og ordensforstyrrelser.

Uten bevismaterialet i form av mobilvideoen er det imidlertid godt mulig historien kunne endt annerledes. Det dramatiske klippet ble lastet opp på videonettstedet LiveLeak og kan ses under.

Myndigheter kan også legge effektive hindringer i veien: I Ungarn blir det totalforbudt å fotografere folk uten tillatelse »

Mer om
annonse