Til hovedinnhold

Sorry Mac, det blir ingen Oculus Rift på OS X med det første

Konsentrerer seg kun om Windows-plattformen i tiden fremover.

Shutterstock

VR-briller fra Oculus er noe vi har sett prototyper på i flere år, men en endelig modell er ennå ikke ferdig. Dog viser det seg at de kommende brillene i første omgang kun kan brukes mot Windows-plattformen, melder selskapet i sin egen blogg.

Det er Atman Binstock, en av sjefene for utviklingen av nettopp Oculus Rift, som via bloggen bekrefter at selskapet har valgt å legge utviklingen av en versjon for OS X eller Linux på is inntil videre.

– Vår utvikling for OS X og Linux har blitt satt på pause for å fokusere på utviklingen av et høykvalitetsprodukt i form av VR-briller på tvers av maskinvare, programvare og innhold med Windows.

Kommer etterhvert

Likevel er det stor sannsynlighet for at de omtalt VR-brillene vil få støtte for OS X og Linux, men når det eventuelt skjer sier ikke Binstock noe om i sin blogg.

– Vi ønsker å komme tilbake til utviklingen for OS X og Linux, men per i dag har vi ingen tidslinje for når det vil skje.

Krever en moderne maskin

Den omtalte blogg-posten handler i utgangspunktet om hvilken maskinvare du vil trenge for å kunne kjøre et anstendig antall bilder i sekundet med de nye Rift-brillene. For å imøtekomme de anbefalte kravene må du ha en maskin av dette kalibret:

  • Skjermkort: Nvidia GTX 970 / AMD 290 eller nyere
  • Prosessor: Tilsvarende Intel i5-4590 eller bedre
  • Minne: Minimum 8 GB eller mer
  • Utgang: HDMI 1,3 eller nyere
  • Operativsystem: Windows 7 med ServicePack 1 eller nyere

Skyter Oculus seg selv i foten ved å vente med OS X og Linux? Diskutér i forumet nedenfor.

Oculus Rift har vært vist frem som konsept ved flere anledninger:
Her er en av modellene vi har fått en smakebit på (Ekstra) »

(Kilde: Oculus)

annonse