Til hovedinnhold

Tag Heuers luksus-smartklokke er rett rundt hjørnet

Og nå har selskapet skrudd opp prisen på klokken.

Reinhold Leitner/Shutterstock.com, Tag Heuer

Mange selskapet har kastet seg inn i smartklokke-dansen, og på tampen av fjoråret kunne vi melde at også den tradisjonsrike, sveitsiske klokkeprodusenten Tag Heuer ville være med på leken. Nå melder den amerikanske nyhetskanalen CNBC at klokken er rett rundt hjørnet.

I et intervju med nyhetskanalen avslørte Tag Heuer-sjefen Jean-Claude Biver at smartklokken skal avdukes den 9. november. I tillegg kunne Biver fortelle at klokken vil koste 1800 dollar, cirka 15 000 kroner.

Økt med over 3000 kroner

Tidligere skal selskapet ha antydet en pris på 1400 dollar, noe som altså betyr at Tag Heuer tilsynelatende har økt prisen på klokken med over 3000 kroner.

TAG Heuer-sjefen Jean-Claude Biver har nå avslørt at klokken blir enda dyrere enn ventet. Foto: TAG Heuer

Modellen tilhører med andre ord definitivt det øvre prissegmentet. Til sammenligning ligger den norske prisen til Apple Watch, som nylig ble avslørt, på 6790 kroner for Watch-utgaven.

Interessant nok sa Tag Heuer-sjefen at de var litt bekymret for den høye prisen, men at Apple visstnok hadde fortalt dem at klokken kunne selges for minst 1500 dollar, noe selskapet oppfattet som betryggende. Biver gjorde det også klart at de ikke akter å konkurrere med Apple, noe han mente ville være «latterlig».

Samarbeider med Intel og Google

Det foreligger ennå ikke så mye teknisk informasjon om Tag Heuers smartklokke, men som vi meldte i mars har selskapet samarbeidet med Intel når det gjelder maskinvaren i produktet. Google er den andre samarbeidspartneren, som altså betyr at det blir en Android Wear-basert klokke.

Biver har ellers avslørt at det ikke vil være noe på selve tallskiven som vil avsløre at klokken er en smartklokke, men at det er innmaten som vil være forskjellig. Her skal blant annet sensorer for å måle skritt og høyde plasseres. Designmessig skal klokken bli en «smart» utgave an den eksisterende Carrera-modellen.

En av Tag Heuers konkurrenter i dette segmentet blir for øvrig den italienske luksus-produsenten Gucci, som i mars avduket en eksklusiv smartklokke-modell.

Nå er Apple Watch-datoen også avslørt: Det er bare få dager til klokken kan bestilles »

annonse