Tek.no

Nyhet

Batteriverstingen Google Chrome skal bli bedre

Lover å fikse manges nettleserfavoritt for bærbare PC-er.

Shutterstock/ Diego Schtutman

Chrome, Googles egen nettleser, er en virkelig favoritt her på Tek-nettverket. Den suger imidlertid batteriet i din bærbare datamaskin tomt raskere enn mange andre nettlesere, noe Google nå vil ha en slutt på.

I et blogginnlegg på Google Plus skriver en av Chrome-utviklerne at de skal fokusere på å forbedre energieffektiviteten til nettleseren som stadig flere klager på at står kraftig tilbake for Apples Safari-nettleser.

Færre forstyrrelser

Det Google konkret jobber med er blant annet å redusere antall ganger Chrome våkner fra dvale for å utføre operasjoner. Det å vise et typisk søkeresultat hos Google gir for eksempel i snitt 390 oppvåkninger og en prosessorbelastning på 0,3 prosent over 30 sekunder i Chrome, mot 120 oppvåkninger og en prosessorbelastning på 0,1 prosent i Safari. En betaversjon Google nå jobber med reduserer oppvåkningene i samme periode med hele 66 prosent, til 120 oppvåkninger og en prosessorbelastning på 0,2 prosent.

Kan du stole på batteritiden Apple, Samsung, Lenovo og de andre oppgir?
Vel, spesielt én produsent holder ord viser vår stortest (Tek Ekstra) »

I tillegg til å la prosessoren være mer i fred skal Chrome fremover bli flinkere til å velge hvilke faner den gir prioritet. I dag er det slik at alle faner har like høy prioritet som den aktive fanen, men dette skal endres slik at bakgrunnsfaner får lavere prioritet samt vekkes sjeldnere fra dvale for å utføre operasjoner.

Det er i første rekke Mac-brukere som får nyte godt av forbedringene som burde dukke opp i betaversjoner av Chrome over de neste seks ukene. Deretter tar det nye seks uker før en begynner å finne igjen endringene i den vanlige slippversjonen som alle kan laste ned fra Google.

Chrome-utvikleren forklarer at de også jobber på ulike måter med å redusere minnebruken til nettleseren.

Det er ikke ett fett hvilken videospiller du bruker:
Den beste videspilleren lar deg se én time ekstra på film (Tek Ekstra) »

Frøs ut Flash

Senest forrige måned frøs Google ut nettlesertillegget Flash fra Chrome.

– Når du er på en nettside som kjører Flash, skal vi på en intelligent måte pause innhold (som Flash-animasjoner) som ikke er sentrale for nettsiden, samtidig som sentralt innhold (som video) skal spille av uten avbrytelse, fortalte Google om endringen den gang. Ifølge Google kunne endringen alene gi deg opptil en time lengre batteritid.

Sammen med de kommende justeringene blir det spennende å se om ikke Chrome kan hevde seg mot de andre nettleserne også på energieffektivitet, ikke bare hastighet.

Chrome er utvilsomt en rask nettleser, men er den raskest?
Svaret får du i vår nettleser-test her (Tek Ekstra) »

(Kilde: Techspot)

Les også
Slik skrur du av Google Chromes oversettelse
Les også
Nå tvinges brukere til å se hele reklamen på YouTube
Les også
Google fryser Flash
Les også
Dette er den kjappeste nettleseren
Les også
Bare denne løsningen ga oss «Super HD» og rå batteritid
annonse

Les også