Til hovedinnhold

Disse høyteknologiske brillene skal gjøre det tryggere å sykle

Garmin lanserer fiffig konkurrent til Google Glass.

Garmin

Det er ikke fullt så mye aktivitet innen smartbrille-segmentet som på smartklokke-feltet. Nå har det dukket opp et nytt produkt som kanskje kan sies å være en slags konkurrent til Google Glass, dog med et noe mer spesifikt bruksområde.

I en fersk pressemelding har selskapet Garmin nemlig nå kunngjort «Varia Vision», et produkt som primært retter seg mot syklister..

Festes til solbrillene

Varia Vision er ikke et selvstendig par briller, men derimot en skjerm som festes til brukerens eksisterende briller eller solbriller via et feste som visstnok skal være ganske fleksibelt.

Et berøringspanel på siden lar deg kontrollere skjermen.
Garmin/YouTube

På denne skjermen vil man da få opp ulike typer informasjon ved å pare den med en kompatibel mobiltelefon, for eksempel varslinger om innkommende meldinger og samtaler, navigasjonsinformasjon, treningsrelaterte opplysninger og trafikkdata.

Enheten pares med mobiltelefonen via den strømgjerrige Bluetooth Smart-standarden, som skal gjøre den kompatibel med de fleste mobilmodeller. Om du vil være sikker har Garmin imidlertid lagt ut lister over hvilke mobiler som er kompatible med produktene deres.

Kan pares med radar

Det er ellers verdt å nevne at Varia Vision kommer med en egen, bakovervendt radar som kan gi informasjon om trafikkbildet bak brukeren via skjermen. Ellers skal produktet by på åtte timers batteritid og er «værsikkert».

I likhet med Google Glass har skjermen et lite berøringspanel på siden. Enheten veier kun 29,7 gram. Varia Vision skal bli tilgjengelig å løpet av første kvartal i år, og prisen vil ligge på 400 dollar, cirka 3500 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Mer informasjon finner du hos Garmin, og se også reklamevideoen under.

Har du mer lyst til ekte VR-briller? Nå kan du endelig bestille Oculus Rift »

(Via TechCrunch)

annonse