Tek.no

Nyhet

Get gir nå ubegrenset skylagring til sine bredbåndskunder

Selskapet lanserer Get Sky.

Kurt Lekanger / Tek.no
8 Juni 2015 16:32

Get lanserer nå et nytt produkt: Get Sky, og som bredbåndskunde hos selskapet er den nye tjenesten inkludert som en del av abonnementet ditt. Det betyr at du fra og med i dag har ubegrenset med lagringsplass via den nye skytjenesten.

– Gets bredbåndskunder er de første i verden som får ubegrenset datalagring inkludert i sitt bredbåndsabonnement. Tjenesten er svært enkel å bruke med automatisk backup av alt du er glad i av bilder, filmer og dokumenter. Alt innholdet lagres trygt i Norge under norsk personvern, og alt innholdet blir tilgjengelig på alle dine enheter, hvor som helst, sier Torbjørn Aamodt, produktdirektør i Get.

Slik ser henholdsvis Get Skys nettsider og Get Sky-programmet på Mac ut. Get Sky på nett er identisk med Jottacloud – med unntak av Get-logoen på toppen. Foto: Kurt Lekanger / Tek.no

Samarbeid med Jotta

Den nye tjenesten til Get får hjelp av det norske selskapet Jotta, som bistår selskapet med lagringen av den nye tjenesten. Med andre ord betyr det at innholdet du velger å ta backup av via Get vil havne på norske servere.

Med Get Sky kan du sette opp automatisk backup av mappene og filene dine, og disse blir synkronisert mot de ulike plattformene du bruker. Tjenesten kan brukes på PC-er med både Windows og OS X, samt mobiltelefoner med iOS og Android. Med andre ord er du godt dekket, unntatt om du bruker en Windows-mobil. Her forventes det å komme på plass en løsning ved et senere tidspunkt, heter det i pressemeldingen.

Vi har besøkt norske Jotta: De får inn 4,5 millioner nye filer i døgnet (Ekstra) »

Et eksempel på hvordan appen til Get Sky ser ut. Her hentet fra Android. Foto: Get Sky

Bruker e-posten din for å logge på

Er du bredbåndskunde hos Get skal du altså kunne logge deg inn på Get Sky med e-post-adressen du allerede bruker hos selskapet. I vårt tilfelle viste det seg å by på litt problemer da vi hadde brukt Get Safe fra før med en annen e-post-adresse. Men etter å ha nøstet opp i hvilken e-post vi hadde brukt hvor, fungerte det bra å logge inn med adressen vi før brukte med Get Safe.

Skulle du mot formodning være betalende kunde hos Jotta fra før, samtidig som du er bredbåndskunde hos Get, vil du per i dag måtte terminere kontoen du har hos Jotta før du går over til å bruke Get Sky med den samme e-post-adressen.

Tek.no har fått bekreftet fra Get at det jobbes med å få på plass en løsning som gjør at du enklere kan skifte fra Jotta til Get uten å måtte slette kontoen du allerede har, og samtidig få overført dataene du har lagret hos Jotta.

Mange glemmer fortsatt å ta backup

Ifølge Get sin pressemelding mistet så mange som 250 000 personer her på berget filer eller innhold på grunn av at de ikke hadde tatt backup i fjor.

– Alt for mange av oss mister verdifullt innhold fordi vi lagrer innholdet lokalt på datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen, eller bruker lagringstjenester med begrenset lagringsplass. Med Get Sky har du en enkel og automatisk back-up tjeneste med ubegrenset lagringsplass, avslutter Aamodt.

Det finnes mange alternativer på markedet:
Her hjelper vi deg å velge riktig sky-tjeneste »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Get, NextGenTel og Canal Digital på jumboplass i undersøkelse
Les også
– Get og Canal Digital bryter loven når de tvinger deg til å kjøpe TV-abonnement
Les også
Slik tar du TV-signalene med deg på mobilen
Les også
Nettsky-tjenester: Velg rett skytjeneste
annonse

Les også