Tek.no

Nyhet

Endelig en 3D-printer du har råd til!

Du trenger heller ikke være ekspert for å bruke nye Solidoodle Press.

YouTube
6 Aug 2014 14:03

3D-printing er nok fortsatt bare en kuriositet for de aller fleste. Maskinene er som regel svært kostbare, og du trenger litt kunnskap for å betjene dem.

Nå vil imidlertid produsenten Solidoodle gjøre teknologien enda lettere tilgjengelig for den vanlige forbruker, melder The Verge. De har lansert en ny og enklere 3D-printermodell som de kaller Solidoodle Press.

Klar til bruk

Med denne 3D-printeren kan du skrive ut objekter som er inntil 20 cm store, eksempelvis leker, verktøy eller deler. Til forskjell fra andre slike printere, trenger den ikke å kalibreres før bruk – her skal det bare være å printe i vei. Programvaren som følger med skal ifølge produsenten også være så lettfattelig at hvem som helst skal kunne få det til uten problemer.

Solidoodle Press er dessuten beskyttet på alle kanter – den ser nesten ut som en slags mikrobølgeovn – noe som gjør den tryggere i bruk med barn eller husdyr tilstede.

Kampanjepris

Prisen vil bli 599 dollar (3700 kroner) når den kommer i ordinært salg. Den neste måneden kan du imidlertid plukke den opp for mellom 349- og 499 dollar (avhengig av hvor tidlig ute du er). I skrivende stund koster den 399 dollar, eller 2500 kroner via nettsiden til Solidoodle. Med kampanjeprisen er dette blant de desidert billigste – om ikke den billigste – 3D-printeren av sitt slag som kan kjøpes for øyeblikket. I alle fall som du slipper å sette sammen selv.

Samme produsent har også litt dyrere og mer avanserte 3D-printere på lager. Med Solidoodle Workbench til 1300 dollar (8150 kroner) kan du printe ut objekter som er inntil 30 centimeter store. Denne krever imidlertid at du har litt teknisk kunnskap for at du skal klare å betjene den.

– 3D-printede pistoler er ubrukelige:
Politi-test viser at du trolig vil lemleste eller drepe deg selv »

(Kilder: The Verge, Solidoodle)

annonse

Les også