Tek.no

Nyhet

Slå kron og mynt med Cortana

Microsofts taletjeneste har fått to nye funksjoner.

Tek.no/Imgur montasje
Vegard Haugen
6 Okt 2014 16:32

Microsoft henger kanskje etter Google og Apple når det gjelder apper. Derimot er taletjenesten deres Cortana i ferd med å bli en funksjon som kanskje kan veie opp litt.

Vi har for eksempel for kort tid siden sett Predictions-funksjonen spå utfallet av VM-sluttspillet i fotball og den skotske folkeavstemningen. Cortana kan dessuten gjøre etterligninger fra kjente filmer – en funksjon som for øvrig har større underholdningsverdi enn nytteverdi.

Ifølge WP Central har Microsofts taletjeneste nå fått to nye funksjoner, som både kan være morsomme og til dels nyttige. Det dreier seg om «flip a coin» og «roll a dice», altså myntkast og ternetrilling som du kan be Cortana om å gjøre for deg på skjermen.

Heads or tails?

Det finnes apper som utfører disse tingene allerede, men å ha funksjonene bakt inn i taletjenesten gjør dem mer tilgjengelige. Er du i tvil om noe kan du heretter si «flip a coin» til Windows Phone-mobilen din, og så velge enten «heads» (kron) eller «tails» (mynt).

Eller hva med Cortana-terningkast som erstatning for stein, saks og papir? Ifølge en tråd på nettsamfunnet Redditt skal det være mulig å trille to terninger også, ved å si «roll the dice» istedenfor «roll a dice».

Virtuelle «Amelia» forstår som et menneske
Er dette det nærmeste vi har kommet kunstig intelligens? »

(Kilde: WP Central)

annonse

Les også