Tek.no

Nyhet

Huawei-sjef bekrefter telefon med safirglass

Oppgradert Ascend P7 kan bli lansert i neste uke.

Espen Irwing Swang, Amobil.no
27 Aug 2014 06:19

De siste månedene har mange spekulert i om den neste iPhone-modellen vil være dekket av safirglass. Svaret er sannsynligvis rett rundt hjørnet, men i mellomtiden har kinesiske Huawei tyvstartet, og vist frem en egen telefon med safirglass over skjermen.

Oppgradert Ascend P7-variant

Dette bildet ble lagt ut på Weibo av Huaweis mobilsjef. Det skal vise en Ascend P7 med safirglass over skjermen.Foto: Huawei

Foreløpig har selskapet sagt svært lite om telefonen, men det dreier seg om en variant av dagens Ascend P7. Det er uvisst om det skjer noe med innmaten forøvrig, men skjermen vil altså være dekket av det spesielle materialet.

Det er sjefen for Huaweis mobilproduksjon, Yu Chengdong, som har avslørt telefonen. Først gjennom å nevne den i et intervju, og nå nettopp ved å poste et bilde av den på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo.

Vi kjenner allerede Ascend P7 som en svært god Android-telefon som gir fantastisk mye for pengene. Med safirglass i skjermen kan telefonen vise seg å bli et enda bedre valg, om ikke prisen går altfor mye opp samtidig.

Les også: Enorm vekst for Huawei

Fra veggisolasjon til rampelys

Frem til i dag har det vært Cornings Gorilla Glass vi har hørt mest om. Nå ser det ut til at mobilbransjen beveger seg mot safirglass.Foto: Corning

Moderne mobiltelefoner har for alvor satt den litt obskure glassindustrien på kartet. De senere år har vi hørt svært mye om ulike typer herdet glass, og Cornings Gorilla Glass-varianter har så langt vært superstjernen på dette området. Corning er fra før kjent for å produsere glassfiberisolasjon, bilruter og fiberoptikk, men folk flest forbinder nok navnet med de mange bildene av en Gorilla som sitter på en herdet glassplate.

Apple åpnet nylig en safirglassfabrikk i samarbeid med produsenten GT Advanced Technologies. Ryktene har gått frem og tilbake om materialene herfra vil finne veien inn i denne høstens ventede iPhone-modeller. Så langt er det siste vi har hørt en slags bekreftelse på dette fra Wall Street Journal.

Mobiler som tåler mer

Safirglass har vært brukt i armbåndsur siden tidenes morgen, og årsaken er at materialet tåler mye både i form av slitasje og støt. Eiere av litt mer påkostede klokker kan imidlertid ha opplevd en ulempe som både herdet glass og safirglass kan ha, nemlig at når materialet først går i stykker har det en tendens til å gå i veldig mange biter.

Det har også vært snakk om at Samsung og LG pusler med de samme planene. I en tid der gigahertz og antall kjerner er i ferd med å trekke litt i bakgrunnen, kan dette bli en interessant høst for mobilinteresserte. Mobilprodusentene virker å være i ferd med å finne nye områder å fokusere på, ved siden av de rene spesifikasjonene, og betydelig mer solide skjermpaneler er nok noe de fleste av oss ser nytten av.

Les testen av Huawei Ascend P7

(Kilde: weibo via gsmarena.com)

Les også
Gir opp å lage safirglass til iPhone
Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Enorm vekst for Huawei
Les også
Huawei Ascend P7: Denne telefonen er et røverkjøp
Les også
– Samsung og LG satser på safirglass
Les også
Lær deg å si «Huawei»
annonse

Les også