Til hovedinnhold

Vil gjøre det mulig å se verden fra andre menneskers perspektiv

Spenstig konsept på gang fra japanerne.

Sony

Det å gi mennesker evnen til å se og oppleve verden fra et annet menneskes perspektiv kan nok i mange tilfeller høres ut som et spennende konsept, men ganske vrient å gjennomføre i praksis på en elegant måte.

Nettopp dette er det forsker fra Sony som nå sysler med å finne en smidig, teknologisk løsning på. Det melder nettstedet Cnet.

360-graders hodesett

Jun Rekimoto er navnet på mannen med den kuriøse ambisjonen. Det Rekimoto jobber med er ulike systemer som involverer blant annet sensorer, droner, kameraer og såkalt «utvidet virkelighet» til å sette folk i stand til å oppleve omgivelsene fra et annet mennests perspektiv.

Ett av disse systemene er et slags hodesett kalt «LiveSphere», som består av seks kameraer plassert i en 360-graders ring som kan plasseres på hodet. Dermed kan personen som har på seg innretningen fange opp et komplett bilde av omgivelsene, som deretter kan sendes til andre personer.

Dette er en løsning som for så vidt ikke er helt ny, og som blant annet har dukket opp i forbindelse med Oculus Rift-brillene. Et spesielt element ved LiveSphere-konseptet er imidlertid at forskeren også planlegger å utstyre produktet med et system som registrerer berøring, slik at også dette kan overføres til andre.

Kan starte en ny industri

Et annet prosjekt Rekimoto jobber med er noe kalt «Flying Head», som rett og slett går ut på å bruke drone til å følge etter en annen person for å følge bevegelsene til vedkommende.

Bruksområdene til teknologien kan for eksempel være sportsbegivenheter, hvor publikum kan oppleve kampene fra spillernes perspektiv. Ellers finnes det ikke så mange detaljer om teknologien ennå, men Sony-forskeren tror at dette bare kan være begynnelsen på en helt ny industri.

Her er et enda sprøere konsept fra Sony: Selskapet jobber med briller som kan «bøye» omgivelsene »

Mer om
annonse