Tek.no

Nyhet

Kinesisk nettbutikk kutter i frakttidene til Norge

Deal Extreme gir tilgang på EU-lagrene for tre nye land.

Finn Jarle Kvalheim
17 Nov 2014 17:48

Den gigantiske kinesiske nettbutikken Deal Extreme, også kjent som DX.com, har i en tid hatt europeiske lager for raskere utsending av varer til kunder på vårt kontinent. Enn så lenge har imidlertid ikke Norge fått være med på moroa. I dag gikk det ut en e-post fra selskapet til kundene, som forteller at tjenesten er åpnet i tre nye land: Norge, Italia og Irland.

Betydelig raskere, og sporbart

Den store fordelen med EU Direct er at varer leveres mye raskere. Under EU Direct-merkelappen skal varer sendes fra Deal Extremes lager innen to til fire hverdager, og med en forsendelsestid på 5 til 10 hverdager. Det er også en stor fordel at den nye tjenesten tilbyr sporing hele veien. Gjennom løsningen tilbys også fjorten dagers angrefrist, slik at butikken i praksis forholder seg til norske regler fra første stund.

Frem til nå har bestillinger fra Deal Extreme typisk tatt en god stund, av og til opp mot et par måneder, fra bestilling til levering. Disse pakkene har dessuten gått via det kinesiske postsystemet, og ikke vært sporbare i særlig grad.

DealExtreme markedsfører fortsatt gratis frakt i både infosider og annet materiell. Går man derimot inn og forsøker å bestille en vare fra EU-lageret, blir man gjort obs på at for å få gratis frakt må man bestille varer for 30 dollar. Med dagens kurs blir det 203 kroner, altså kan man ikke snike seg unna både fraktgebyr og fortolling samtidig.

Ønsker du å bestille for mindre enn 30 dollar lander frakten på rundt 80 kroner. Den kinesiske hovedbutikken som stadig er åpen for internasjonale kunder har gratis levering på alt. Én fordel får man imidlertid for pengene, om man skal tro butikkens materiell – forsendelsen skal gå dør til dør, slik at man slipper å hente pakken på postkontoret.

I skyggen av Alibaba

Ved siden av giganten Alibaba Group er kanskje Deal Extreme den mest kjente kinesiske nettbutikken for alt mellom himmel og jord, fra billig krimskrams til mobiltelefoner og andre dyrere tekniske innretninger.

Også Alibaba er på vei opp, og ble nylig notert på teknologibørsen NASDAQ i USA. Du kan lese mer om den store kinesiske tekno-oppturen i denne artikkelen (Ekstra).

Deal Extreme hevder de vil merke alle pakker med en verdi på 22 euro, men advarer om at dersom verdien på innholdet overstiger denne summen står du selv ansvarlig for eventuelle gebyr og avgifter som påløper.

Foreløpig er grensen på varer fra utlandet på 200 kroner, men inneværende regjering ønsker å heve den. Dersom de får støtte fra Venstre og KrF.

Les også
– Regjeringen dropper 500-kronersgrensen
Les også
Nå spøker det for den økte momsfrigrensen
Les også
Googles selvbygger-telefon får egen nettbutikk
annonse

Les også