Tek.no

Nyhet

Nå kommer Android L

Den første Android L-telefonen blir trolig lansert allerede torsdag.

Amobil.no
15 Okt 2014 17:00

Hvis ryktebørsen holder det den lover vil Google trekke sløret vekk fra to nye Nexus-modeller i løpet av morgendagen. Vi snakker selvfølgelig om Motorola Nexus 6 og HTC Nexus 9.

Nexus 6 blir etter alt å dømme et skikkelig beist av en telefon, med uhyre kraftig innmat og en skjerm på hele 5,9 tommer. Oppløsningen er på voksne 1440 ganger 2560 piksler.

Det er noe uenighet mellom de ulike ryktebørsene om brikkesettet , og det snakkes både om Snapdragon 801 og det nyeste i form av 805.

Nexus 9 er det HTC som står for, og dette er et nettbrett med blant annet Nvidias Tegra K1-brikke på innsiden. Ryktene stammer fra et rettsdokument som Nvidia leverte inn, og referansen til Nexus 9 er senere fjernet herfra.

Det ventet at brettet får en skjerm på 8,9 tommer, og blir bygget i aluminium. Med en Tegra K1 på innsiden kan dette bli en svært potent rakker, noe vi så i vår test av Nvidias egne Shield Tablet.

Den største oppgraderingen i historien

Android L skal være den største oppdateringen i plattformens historie, og byr på ekstremt mange nyheter. Med plattformen får vi blant annet hele 5000 nye API-er, altså faste grensesnitt som utviklerne kan programmere inn mot.

Ved å introdusere såpass mange nye API-er er det naturlig å tenke seg at det kommer mange nye egenskaper. Disse kan utviklerne kan bruke for å lage spennende og nyttige applikasjoner for deg og meg.

Videre er Google på plass med en ny design der det skal bli enklere å trekke frem elementer som skal være i fokus, i tillegg blir det mer av animasjoner og intuitive tilbakemeldinger til brukeren.

Selve app-motoren blir også ny i Android L, og takket være en mye mer effektiv arkitektur skal motoren kunne få apper til å kjøre opptil dobbelt så raskt som sin forgjenger på samme maskinvare.

Det beste av alt er at denne motoren vil være bakoverkompatibel, slik at også eldre apper vil fungere fint på den nye Android-versjonen.

Vil du vite mer om Android L? Sjekk ut sniktitten vår »

Les også
WSJ: – Google lanserer gigant-Nexus
Les også
– Nytt Nexus-brett kommer midt i oktober
Les også
Nvidia avslører Nexus 9
Les også
– HTC gjør seg klar til å lansere Nexus 7-oppfølger
annonse

Les også