Tek.no

Nyhet

Her setter den knøttlille elbilen ny akselerasjonsrekord

Klarte 0-100 på bare 1,77 sekunder.

YouTube/University of Stuttgart
Eigil Knudsen
2 Aug 2015 17:00

Akkurat som med bensin- og dieseldrevne biler finnes også elektriske biler i alle mulge former og varianter. Nå har et relativt sært, elektrisk fartsmonster satt en ny rekord når det gjelder akselerasjon, som på ingen måte er til å kimse av.

Bilen ble bygget av studenter ved universitetet i den tyske byen Stuttgart og greide 0-100 kilometer i timen på så lite som 1,779 sekunder. Det melder de bilrelaterte nettstedene Road and Track og Electric Autosport.

Verdensrekord

Det betyr at kjøretøyet herved har satt offisiell verdensrekord i akselerasjon for elbiler. Bilen som stod for den imponerende bragden er riktignok bygget spesifikt for dette formålet, med en vekt på kun 160 kilogram og svært liten størrelse.

Det ble gjort flere forsøk før rekorden omsider ble satt. Foto: YouTube

Bilen har fire motorer som levererer en samlet effekt på 100 kilowatt, som tilsvarer 134 hestekrefter. Det betyr altså at effekt/vekt-forholdet ligger på kun 1,6 kilogram per kilowatt, som skal være omtrent det samme som på motorsykler i supersport-klassen.

Til sammenlining har for eksempel Formel 1-biler et forhold på cirka 1 kilogram per kilowatt, mens «superbiler» som Bugatti Veyron ligger på 2,08 kilogram per kilowatt, ifølge Electric Autosport.

Små marginer

Det skal nevnes at rekorden kun ligger et hårstrå foran den forrige rekorden, som ble satt i Sveits i november i fjor. Da klarte man å akselerere en elbil fra 0 til 100 kilometer i timen på 1,785 sekunder, altså kun 0,006 sekunder tregere enn den nye rekorden.

Kravet for få rekorden registrert er at det gjøres to separate hastighetsmålinger i to ulike retninger med bilen. Rekordforsøket ble tatt opp på video som ble lastet opp på YouTube. Videoen ser du under.

Det ser ut til at Apple jobber med en egen elbil for tiden: Den kan muligens bli inspirert av BMWs modell »

(Via The Verge)

Les også
Nordmenn kaster seg over biler med alternative energikilder
Les også
Denne flyvebilen kan snart bli satt i produksjon
Les også
Dette er verdens første «3D-skrevne» superbil
Les også
Dette elektriske «surfebrettet» lar deg kjøre på havet i 50 kilometer i timen
Les også
Denne elektriske sykkelen i retrostil kan nå bli din
Les også
Vi kappkjørte en 700-hesters Tesla mot en 70-hesters Golf
Les også
Med denne dingsen kan bilen din «etterligne» en elbil
annonse

Les også