Til hovedinnhold

Snart kan du sende denne til vennene dine

Langfinger-emoji introduseres sammen med Windows 10.

Emojier har blitt en veldig vanlig form å uttrykke seg på i private meldinger og på sosiale medier de siste fire årene. Og det kommer stadig flere av dem. For litt siden kom det emojier i flere hudfarger på iOS, og plutselig var også Spock-emojien på plass.

Nå skriver Mashable at Microsoft skal inkludere langfinger-emojien i sitt kommende operativsystem Windows 10. Offisielt heter ikonet «Reversed Hand With Middle Finger Extended», ifølge Emojipedia.org.

At pripne Apple foreløpig ikke har tatt med denne emojien er kanskje ikke så rart, men Android-brukere burde muligens føle seg litt snytt. For øvrig er det ikke helt åpenbart at Microsofts nye emoji skal forestille en hånd med langfingeren utstrakt.

Mye nytt for Windows

De i grønt er nye emojier som kommer på Windows 10. Foto: Emojipedia.org

Det finner en lang rekke emojier som er laget, men det er altså opp til for eksempel Apple, Google eller Microsoft å inkludere dem i sine operativsystemer.

Microsoft har ikke lagt til noen nye emojier i sine operativsystemer siden høsten 2013. Derfor er det duket for en real overhaling før Windows 10-utrullingen. I motsetning til Android og iOS, er standardhudfargen til Windows 10 grå, ikke gul, men du kan velge fem andre fargenyanser også.

Foruten langfinger-emojien, har Microsoft også inkludert Spock-emojien og en «high five»-emoji. Flere eldre ikoner har også blitt endret på. Derimot vil Windows 10 ikke få støtte for flagg ved lansering, skriver Emojipedia.org.

Har du tabbet deg ut noen gang?
Dette betyr Emojiene du bruker »

(Kilde: Mashable, Emojipedia.org)

annonse