Tek.no

Nyhet

Microsoft lanserer ny Outlook-app til iOS og Android

Vil gjøre det enda enklere å sende og motta e-poster på mobile enheter.

Microsoft/YouTube
30 Jan 2015 20:00

Sending og mottak av e-poster er blitt en sentral mobilaktivitet som stiller stadig større krav til brukervennlighet og effektivitet. Nå har Microsoft slått et nytt, stort slag for mobil e-post – og det på tvers av plattformene.

På sin offisielle blogg har Microsoft nemlig nå kunngjort lanseringen av sine nye Outlook-applikasjoner for iOS og Android, som selskapet håper vil være til hjelp for aktive e-postbrukere på mobiltelefoner og nettbrett.

Omdøpning av Acompli

Det vil si, applikasjonene er egentlig ikke «nye» i bokstavelig forstand, men snarere en omdøpning av e-post-applikasjonen Acompli, som Microsoft kjøpte i desember i fjor. Acompli, som vi allerede har skrevet om tidligere, er en e-postapplikasjon med sterkt utvidet funksjonalitet som blant annet omfatter et knippe smarte sorterings- og filteringsmuligheter.

For folk som allerede er kjent med Acompli vil de nye Outlook-applikasjonene ifølge Microsoft være lett gjenkjennelige, som altså betyr at appene enn så lenge ligner mye på Acompli. Selskapet skal imidlertid fortsette å utvikle Outlook-appene i ganske høyt tempo fremover, så en god del endringer vil nok dukke opp ganske snart.

Ifølge Microsoft skal etterspørselen etter en skikkelig Outlook-app for samtlige plattformer ha vært meget stor blant forbrukere. Når det gjelder funksjonaliteten skal den nye appen blant annet by på mange konfigureringsmuligheter, slik at forbrukeren kan tilpasse appen best mulig til egne preferanser.

Skal gjøre innboksen ryddig

Videre fokuserer appen på å gjøre innboksen så ryddig som mulig ved å blant annet legge viktige og mindre viktige e-poster i to ulike mapper, hvorav sistnevnte vil være lett tilgjengelig, men samtidig ikke stå i veien. Du kan enkelt «lære» appen hvilke meldinger som er viktige og ikke ved å flytte e-poster fra eller til de to mappene.

Appen lar deg også utføre enkle sveipebevegelser for å gjennomføre ulike oppgaver, som for eksempel sletting, merking, flytting eller arkivering av e-poster. I tillegg kan brukeren konfigurere disse bevegelsene på egen hånd, slik at man kan tilpasse dem til sine egne preferanser. Ellers har appen også en fullt integrert kalender direkte tilgjengelig inni appen, som byr på diverse utvidede funksjoner.

Den nye Outlook-appen kan lastes ned gratis nå fra iTunes og Google Play. For en mer grundig gjennomgang av hva appen har å by på kan du sjekke ut Office-bloggen hos Microsoft, og videoen under gir også en kort introduksjon.

Microsoft la nylig frem de nyeste kvartalstallene: Der var det Surface-salget som stod for det største høydepunktet »

(Via The Verge)

Les også
Microsoft vil forhåndsinstallere appene sine i Cyanogen OS
Les også
Nettbrettnedgang gir Windows-vekst
Les også
EU vil ikke bruke den nye Outlook-appen til Microsoft
Les også
Nå kan du prøve Office med touch
Les også
Omstridt Outlook-app blokkert for Evry-ansatte
Les også
Microsoft opplever kraftig økning i Surface-salget
Les også
Microsoft bekrefter utvidelser i kommende Windows 10-nettleser
annonse