Til hovedinnhold

Har du GoPro Hero4 Silver?

Sjekk hva du kan få i oppdateringen GoPro har lagt ut.

GoPro/Shutterstock

Den populære actionkameraprodusenten GoPro har lagt ut en fastvareoppdatering for det relativt nye GoPro Hero4 Silver. Silver er «mellommodellen» i GoPros siste kameragenerasjon, og er den eneste som leveres med skjerm. Dette, sammen med en noe snillere pris enn flaggskipet «Black» gjør det til et godt valg for folk som ønsker seg et actionkamera.

Fastvare er kameraets interne programvare, og denne oppdateringen gir kameraet en del nye, kjekke funksjoner.

1. Automatisk timelapse-film

Som med de fleste actionkameraer og nyere fotoapparater har også GoPro Hero 4 Silver mulighet til å ta bilder med en timelapse-funksjon. Det vil si at kameraet tar bilder med et gitt intervall, som kan være alt fra to ganger i sekundet til hvert 30. sekund. Vanligvis må bildene tas ut av kameraet og settes sammen til en film i et dataprogram, ikke en direkte vanskelig prosess, men det tar litt tid. Med den siste oppdateringen skal GoProen selv generere en video ut av timelaps-bildene; en nyttig funksjon for de som ikke redigerer bildene i ettertid. Antakeligvis vil videoene genereres rett på minnekortet, så timelapser med veldig mange bilder kan bli en utfordring, avhengig av hvor stort minnekort du har.

2. Markering av høydepunkter

Foto: GoPro

Denne kommer særlig godt med for sportsutøvere, dykkere og andre som ikke har helt vet når «den kule greia» skjer, og dermed må la kameraet stå i opptak på måfå. Med skjermen til GoPro Hero4 Silver skal man med HiLight-funksjonen, som navnet tilsier, kunne markere høydepunkter underveis, slik at de blir lettere å finne i etterarbeidet. Siden dette er en funksjon som skal benyttes etter at filmingen har startet er det litt dumt at GoPro ikke har funnet en løsning for å benytte en av kameraets tre fysiske knapper til dette. Mange bruker hansker til de aktivitetene der en slik funksjon kommer til sin fulle rett, og det vil bli en utfordring men Hero 4 Silvers berøringsskjerm.

3. Auto-rotering av bildet

Tidligere har man måttet gå inn i menyen for å rotere bildet hvis GoProen av en eller annen grunn måtte monteres opp ned, men nå skal den klare dette automatisk. Ikke noe banebrytende, men veldig kjekt likevel.

4. 30/6 bildeserie

Foto: GoPro

GoPro har allerede flere ulike modi for bildeserier (burst), blant annet 30 bilder på ett sekund og 30 bilder på to sekunder. Hvis du har følt at du gjerne skulle ha en fotoserie av noe som tar litt lengre tid enn to sekunder, kan du med denne oppdateringen få muligheten til å sette kameraet til å ta 30 bilder på 6 sekunder. Flere valgmuligheter er uansett sjeldent feil.

Hvis du har en GoPro og vil oppdatere den kan dette gjøres via GoPros egen programvare GoPro Studio.

Vil du vite hvordan du kan få enda mer ut av GoProen din? Det er enklere enn du tror»

(Kilde: Pressemelding)

annonse