Til hovedinnhold

Netflix tester egen anonym-titting

Tjenesten tester ut en «privat» modus.

Netflix er en både nyttig og populær tjeneste, men det å benytte felles Netflix-konto i samme husholdning kan også by på et og annet uønsket element.

Et av disse er at historikken til hver enkelt bruker er fullt synlig for alle andre, noe som for eksempel gjør det vanskelig å skjule filmer eller TV-serier du av ulike årsaker ikke ønsker at andre skal vite du har sett.

Nettstedet GigaOM har nå fått nyss via e-post om at Netflix tester ut en løsning som gjør at tjenestens brukere kan bli kvitt disse utfordringene.

Snart kan du kanskje se på House of Cards og andre Netflix-serier «i fred».Foto: Netflix

Eksperimenterer med privatmodus

– Vi tester ut en funksjon hvor den som ser på en film eller TV-serie kan velge å bruke en «privatmodus». Denne modusen innebærer at programmet du ser ikke vil dukke opp i aktivitetsloggen, og ei heller bli brukt til å generere anbefalinger om hva du burde se på i fremtiden, stod det i e-posten fra Netflix.

Sistnevnte kan definitivt være praktisk for å få mer orden i anbefalingene på Netflix, som fort kan bli en salig blanding av ulike forslag dersom flere husholdningsmedlemmer med forskjellig smak benytter samme konto.

Testen vil visstnok omfatte alle regioner hvor Netflix tilbys og vil pågå i flere måneder, men ifølge GigaOM er det ikke alle brukere som vil få tilgang til funksjonen.

Hvorvidt privatmodusen vil bli en fast del av tjenesten avhenger av responsen fra testen, så dette er altså på ingen måte bekreftet ennå.

Nå kan du se Breaking Bad i 4K på Netflix: Dersom du har 4K-TV, selvfølgelig »

annonse