Tek.no

Nyhet

Samsung lanserer to 4K-råtasser for spillere

Den sørkoreanske giganten kaster seg på FreeSync-teknologien.

Subbotina Anna/Shutterstock.com, Samsung
24 Juni 2015 21:00

Fra å være ganske fåtallige for kort tid siden er 4K-skjermene nå et produktsegment i sterk vekst, og nå utvider TV-giganten Samsung utvalget ytterligere med to nye modeller, spesifikt rettet mot spillere. Det melder selskapet i en fersk pressemelding.

De to ny modellene heter U24E590D og U28E590D og har skjermstørrelser på henholdsvis 23,6 og 28 tommer. Det som gjør at skjermene markedsføres som spillskjermer er først og fremst at de kommer med AMDs Freesync-teknologi.

Hindrer riving

FreeSync er AMDs svar på Nvidias G-Sync-løsning, og innebærer å hindre såkalt «riving» i bildet som oppstår når skjermkortet sender et bilde til skjermen før skjermpanelet har klart å tegne ut hele det forrige bildet som det mottok.

U28E590D fra siden. Foto: Samsung

LG lanserte en ny 4K-skjerm med denne teknologien for bare et par uker siden, og nå har erkekonkurrenten Samsung altså også kastet seg på med sine aller første FreeSync-modeller.

I tillegg til å levere en oppløsning på 3840 x 2160 piksler byr de to nye skjermene til Samsung på en bildefrekvens på 60 Hz og også mulighet til å kjøre 4K-innhold med 60 bilder per sekund ved hjelp av HDMI 2.0-standarden. Begge har også DisplayPort 1.2-utganger og et kontrastforhold på 1000:1.

28-tommeren tilgjengelig nå

Av andre tekniske spesifikasjoner har 28-tommeren en lysstyrke på 370 cd/m2, mens 24-tommeren byr på 300 cd/m2. Når det gjelder responstid er det også litt forskjell, med 1 ms på den største skjermen og 4 ms på lillebroren.

Samsung U28D590D er tilgjengelig nå i norske butikker og ligger ifølge Prisguide på 3428 kroner. 24-tommersutgaven skal ifølge Samsung bli tilgjengelig fra slutten av juli, men også denne ligger klar til bestilling hos en del norske nettbutikker og koster rundt 4300 kroner, ifølge Prisguide.

Her er et annet stykke heftig spillutstyr: Dette skal ifølge produsenten være verdens mest avanserte spillmus »

(Via Digital Trends)

Les også
Det første 4K-innholdet fra Netflix skal ha blitt lekket på Internett
Les også
Samsung utvikler mobilskjermer med 11K-oppløsning
Les også
Ny Nintendo-konsoll kan komme raskere enn ventet
Les også
Dette er LGs nye gromskjerm for spillere
Les også
Med denne kan du spille nye spill uten dyrt skjermkort
Les også
Samsung lanserer fem kurvede skjermer
annonse

Les også