Til hovedinnhold

Vi angrep mobilen med stein og hammer

Produsenten hevder dette glasset beskytter mot det meste. Da måtte vi jo bare prøve.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Samsung Galaxy Note er en dyr mobiltelefon med en diger skjerm. Men uknuselig er den ikke. Skulle du være uheldig å knuse glasset, vil du pådra deg nokså friske utgifter til reparasjon. I tillegg kommer ergrelsene ved å måtte bruke tid og krefter på å få satt telefonen i stand igjen.

Klebes på skjermen

Det er dette Tem Glass fra Dataglas i Norden AB skal forebygge. Ved å lime et ekstra glass utenpå det originale, skal skjermen bli tøff nok til å tåle store påkjenninger.

Vi fikk låne en Galaxy Note av en litt skeptisk Stig Ove Langø i Samsung. Han kunne ikke garantere at telefonen ville tåle å bli hamret på, selv om vi brukte et beskyttende glass.

Men vi tok ikke sjansen på å knuse vår egen telefon, og lot derfor Langøs Galaxy Note være forsøkskanin.

Her kan du se hvordan det gikk:

Touch

Glasset tåler store påkjenninger. Tem Glass gjør ikke telefonen mindre følsom for touch, men det gjør at telefonens taster blir liggende 0,4 millimeter dypere enn de ville gjort uten dette glasset.

Vi kjenner ikke den eksakte prisen på Tem Glass, men har hørt antydninger om at det vil koste noe over 400 kroner. Det er atskillig mer enn du betaler for normal beskyttelsesfilm, men samtidig langt under hva det koster å skifte en ødelagt skjerm.

Les også: Mobilverksteder for de utålmodige

Les også: Vi tester Samsung Premium Service

annonse