Tek.no

Nyhet

Samsung slutter å selge bærbare PC-er i Europa

Den sørkoreanske giganten trekker seg ut av det europeiske markedet.

Samsung
24 Sept 2014 08:30

PC-markedet går som kjent gjennom turbulente tider, og mange IT-selskaper har måttet foreta til dels dramatiske omstillinger for å sikre levedyktigheten i den nye hverdagen.

I noen tilfeller innebærer dette å simpelthen trekke seg ut av PC-bransjen, slik Sony gjorde i februar, da selskapet solgte hele sin Vaio-avdeling. Nå melder PC Advisor at kjempen Samsung har bestemt seg for en lignende strategi.

Trekker seg ut av Europa

Nettstedet har nemlig fått bekreftet at Samsung skal avslutte salget av bærbare PC-er på det europeiske markedet, tilsynelatende på grunn av sviktende salg.

Ativ Book 9 Plus var blant de seneste PC-ene Samsung slapp.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

– Vi tilpasser oss raskt behovene og etterspørselen i markedet. I Europa kommer vi til å stanse salget av bærbare PC-er inntil videre, inkludert Chromebook, sa en talsperson for Samsung til PC Advisor.

Talspersonen understreket at tiltaket i utgangpunktet kun gjelder Europa i første omgang, og at dette ikke nødvendigvis er representativt for planene andre steder i verden.

Har ikke vist mye nytt den siste tiden

Samsung-representanten ga uttrykk for at selskapet fortsatt ønsker å være konkurransedyktige på PC-fronten, og at de vil fortsette å evaluere markedsforholdene og foreta nødvendige justeringer av virksomheten sin.

Det foreligger ingen opplysninger om hvor mange som eventuelt mister jobbene sine som følge av det nye tiltaket. Samsung har en relativt liten andel av PC-markedet, så det er ikke sikkert det blir snakk om de helt store tallene.

Som PC Advisor peker på har ikke Samsung vært spesielt aktive på PC-fronten den siste tiden. Blant de siste modellene selskapet slapp var Ativ Book 9 Plus, som vår anmelder mente var en gjennomført maskin fra begynnelse til slutt, og Ativ Book 9 Lite.

Når det gjelder TV-er er Samsung derimot størst: Nå kommer selskapet med 8K-oppløsning »

Les også
– Samsungs PC-er får ikke automatiske Windows-oppdateringer
Les også
Fortsatt kraftig økning i Chromebook-salget
Les også
Oppdatert: Samsung lover at fiks er på vei for de trege SSD-ene
Les også
Den kuleste dingsen på IFA
Les også
Disse bærbare PC-ene er portable og har lang batteritid
Les også
Slank batterigud fra Samsung
Les også
Samsung Ativ Book 9 Plus: Gjennomført fra start til slutt
annonse

Les også