Tek.no

Nyhet

Fitbit planlegger skikkelig GPS-treningsklokke

Tar opp konkurransen med blant andre Polar og TomTom, ifølge lekkede dokumenter.

The Verge
20 Okt 2014 18:30
annonse

Fitbit er mest kjent for sine enkle aktivitetsarmbånd, som Fitbit Flex. Nå planlegger selskapet å lansere tre nye treningsprodukter, hvorav ett av dem kommer til å være en mer avansert treningsklokke som ser ut til å være laget for å ta opp konkurransen med produkter fra blant andre Polar og TomTom. Det skriver The Verge.

Les testen av Fitbit Flex »

Lekket markedsføringsmateriell som The Verge har fått tilgang til viser en ny flaggskipmodell som heter Fitbit Surge, som av Fitbit selv omtales som en «fitness superwatch».

Måler aktiviteten døgnet rundt

I likhet med aktivitetsarmbåndet Polar Loop, og treningsklokkene Polar V800 eller den rimeligere M400, er det meningen du skal ha på deg Fitbit Surge døgnet rundt. Ifølge The Verge vil Surge logge aktivitetsnivået ditt gjennom døgnet, i tillegg til også å overvåke hvor godt du sover og om du får nok søvn. Klokken skal kunne vekke deg opp om morgenen ved hjelp av vibrasjoner.

annonse

Fitbit Surge har innebygget GPS-sporing av treningsøkter, og i likhet med TomTom Runner Cardio har du pulsmåling gjennom håndleddet – slik at du slipper å ha på deg pulsbelte over brystkassen når du trener.

Treningsklokken støtter flere ulike idrettsformer, som løping, «cross training» og annet.

Synkroniseres med mobilen

Aktivitetene dine synkroniseres til en egen mobilapp, hvor du også kan logge blant annet kaloriinntak, vekt og andre ting. Du vil kunne få enkelte varslinger fra mobiltelefonen på klokken, som for eksempel beskjed om innkommende samtaler eller SMS-er, men klokken mangler de avanserte smartklokkefunksjonene du finner på for eksempel Android Wear-klokker.

Les mer om Android Wear: Google har lansert Android for smartklokker »

I tillegg til Fitfit Surge vil det som sagt også komme to enklere aktivitetsarmbånd, som har fått navnene Fitbit Charge og Fitbit Charge HR. Den vanlige Charge-modellen ligner utseendemessig på Fitbit Force, som ble trukket tilbake fra markedet etter klager fra enkelte personer som fikk utslett på huden. Forskjellen mellom Charge og Charge HR, er at HR har pulsmåler.

Dette er den råeste treningsklokken vi har testet:
Polar V800 logger aktivitetene dine døgnet rundt »

Les også
Fitbit Surge
annonse

Les også