Til hovedinnhold

Denne telefonen lar deg selv velge operativsystem

Spanske Geeksphone kommer snart i salg.

Geeksphone

Den spanske mobilprodusenten Geeksphone har tidligere vist telefoner basert på Mozillas Firefox OS, men det har vært snakk om forholdsvis billige og enkle telefoner.

Nå melder selskapet at salget av den nye toppmodellen Geeksphone Revolution vil starte den 20. februar, og at telefonen vil være tilgjengelig via nettsidene deres.

Foto: Geeksphone

Bytt mellom operativsystemene

Det som er spesielt med Geeksphone Revolution er at telefonen kommer med en funksjon som lar brukeren bytte mellom Android og Firefox OS. Enkelte nettsteder har omtalt funksjonen som en «dual boot»-funksjon, men det er vanskelig å si om det faktisk er snakk om mulighet til å velge operativsystem ved oppstart – eller om produsenten bare har lagt til rette for at det skal være enkelt å installere et alternativt operativsystem. Her er hva produsenten selv sier i sin pressemelding:

– Den har en innovativ funksjon som gir brukeren mulighet til å veksle mellom operativsystemer uten å ødelegge garantien. Geeksphone Revolution vil være tilgjengelig med både Googles Android-operativsystem og et alternativt Boot2Gecko Mozilla-operativsystem, heter det i pressemeldingen.

Boot2Gecko er arbeidsnavnet Firefox OS gikk under fra starten, mens Firefox OS er navnet operativsystemet vil markedsføres under.

Gode spesifikasjoner

Geeksphone Revolution vil komme med en 1,6 GHz Intel Atom Z2560 tokjerneprosessor, 1 GB RAM og 4 GB lagringsplass – med mulighet for utvidelse med MicroSD-kort. Skjermen er en 4,7-tommer med oppløsning på 540 x 960 punkter. Kameraet er på 8 megapiksler.

Sammenlignet med de kraftigste toppmodellene er kanskje ikke spesifikasjonene så mye å skryte av, men dette er såvidt vi vet den kraftigste telefonen på markedet med Firefox OS.

For ett år siden fikk vi prøve ZTEs Firefox-mobil:
Her kan du lese hva vi syntes om ZTE Open »

Har du tro på at Geeksphone vil lykkes? Kommenter gjerne i diskusjonstråden under.

annonse