Til hovedinnhold

Fremdeles håp for Panasonics plasma-TV-er

Det japanske selskapet svarer på påstandene.

Panasonic

Nylig kunne den japanske avisen Nikkei fortelle at Panasonic vurderer å legge ned sin plasma-avdeling. Det japanske selskapet har satset på både LCD og plasma i en årrekke, og blant årets toppmodeller finner vi flere plasma-TV-er.

På grunn av store økonomiske tap de siste årene, hevder Nikkei at Panasonic må kutte – noe som angivelig vil gå ut over plasma-TV-satsingen. Nå tar selskapet bladet fra munnen og imøtegår påstandene med en offisiell kunngjøring.

Ingenting avgjort

Panasonic beroliger alle plasmaentusiaster og sier at ingenting er avgjort om plasma-TV-enes framtid. I en pressemelding forteller de at selskapet vil fortsette å levere kvalitetsprodukter og innovere TV-teknologien, og at de har mange valgmuligheter.

Når det gjelder plasma-avdelingen spesielt, trekker Panasonic fram egenskaper som «touch pen»-funksjonen og, ikke minst, store skjermer med høy bildekvalitet. Dette er altså noe de lover å satse videre på, men om det betyr en fortsettelse av plasma eller overføring til LED-LCD-segmentet, vites foreløpig ikke.

Plasma for proffer?

En annen mulighet for plasma-avdelingen er profesjonelle og kommersielle kunder. Dette kan innebære at Panasonic dropper plasma for vanlige forbrukere, men heller fokuserer på teknologien for bedrifter og industrien, som for eksempel med produktet Interactive Plasma Display.

I 2013 vil Panasonic fremdeles kjøre på for fullt med plasmateknologien, og selskapet garanterer forhandlere at de uansett vil fortsette kundestøtten, og at det ikke burde være noe problem å fortsette å selge Panasonic-plasmaer.

Vil du se årets modeller fra Panasonic?
Dette er alle TV-ene Panasonic slipper i år »

(Kilde: Recordere)

annonse