Til hovedinnhold

Microsoft vil ha ny toppsjef på plass allerede i år

Steve Ballmers tronefølger skal ikke være langt unna.

(Foto: Jørgen Elton Nilsen)
Anders Brattensborg Smedsrud

Steve Ballmer var en av de aller første Bill Gates ansatte i Microsoft etter at han grunnla det, og var også første etterfølger til sjefsjobben bak Gates da han trakk seg tilbake i sin tid. Men etter 13 år bak roret bestemte også Ballmer seg i august for at nok var nok.

Etter at avgangen ble kjent gjorde Microsoft det klart at en etterfølger ville være på trappene innen 12 måneder. Nå ser det derimot ut til at selskapet har fått det travelt. I følge Bloomberg søker nemlig Microsoft å få innsatt en ny toppsjef allerede innen utgangen av året.

Gode kandidater

Det er mye som kan sies om den eksisterende Microsoft-sjefen, men at han til tider har vært en kontroversiell skikkelse vil få bestride.

Et eget utvalg arbeider for tiden med å vurdere kandidater til jobben, og i følge ulike spillselskap står Nokia-sjef Stephen Elop høyt på listen over aktuelle kandidater.

Bloombergs kilder hevder selskapet, i tillegg til Elop, allerede har snakket med andre hete ledere som Alan Mulally fra Ford, sjef for Pivotal, Paul Maritz og bedriftsutviklingssjef innomhus, Tony Bates. Toppsjef for Google-eide E-bay, John Donahoe skal på en annen side ha vært svært avvisende til å prate med Microsoft om den potensielle kremjobben.

Det nøyaktige tidspunktet for når Microsofts tredje leder på 38 år blir klar, kommer an på både lønnsforhandlinger og når personen kan løses fra sin nåværende stilling, med mindre Microsoft plukker fra innad i selskapet.

Skal lede et «nytt» selskap

I dagens stadig skiftende og pressede marked er det nok lurt av Microsoft å sette opp farten i jakten på deres nye leder. Konkurransen mot andre gigantiske aktører som Apple og Google har nemlig aldri vært hardere.

I tillegg befinner Microsoft seg nå midt oppe i en overgang til et mer enhet- og tjenestefokusert selskap. Omstillingene skal sørge for at PC, nettbrett og mobil i større grad forenes til ett.

– Vi vil arbeide for en enkel opplevelse for alt som betyr noe i livet til en person. Én opplevelse, ett selskap, én læringskurve, ett sett med apper og én personlig samling med underholdning, bilder og informasjon overalt, er visjonen Ballmer lanserte tidligere i år.

Ballmer har ikke forlatt skuta før det blåste opp til storm rundt en annen Microsoft-topp: – Gründer og styreformann Bill Gates bør trekke seg »

(Kilde: Bloomberg)

annonse