Til hovedinnhold

Slipper portrettobjektiv og pusser opp X100S

Fujifilms X-serie får nytt glass og retrokompakten nytt fjes.

Shutterstock/nito/Fujifilm

Juleferien er over for denne gangen og kameraprodusentene varmer opp 2014 med en rekke nyheter, annonsert i rett tid til starten av Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Tidligere skrev vi om fire nye kamera fra Fujifilm, men de har også flere nyheter på lager.

X100S får “makeover”

Det retroinspirerte entusiastkompaktkameraet Fujifilm Finepix X100S slippes nå i slutten av januar i helsort drakt. Som seg hør og bør vil det sorte kameraet også få matchende tilbehør i form av sort objektivdeksel og sort lærveske.

Forøvrig er det snakk om, ikke særlig overraskende, de samme spesifikasjonene som før: 23mm (tilsvarende 35mm i fullformat) objektiv, en 16 3 megapiksels APS-C X-trans CMOS-bildebrikke og den samme søkeren.

Da vi testet kameraet i fjor, konkluderte vi med at X100S var et kamera man ble inspirert av. Vår tester skrev følgende:

“Er det retroens gullalder? For å si det sånn: Hvis fortiden var så herlig for fotografer, skulle jeg ønske jeg var født en til to generasjoner tidligere. Det er bare synd å dra tilbake i tid bare for å vite at all den herlige teknologien som er stappet i X100S ikke var tilgjengelig. For Fujifilm har virkelig klart å integrere tidløs design med teknologi som stort sett er av siste skrik.”

X100S i sort får en veiledende pris på 10 000 kroner og skal være tilgjengelig mot slutten av måneden.

Les også: Test av Fujifilm X100S

Lyssterk portrettobjektiv

Her vises det nye objektivet på Fujifilm X-Pro1.Foto: Fujifilm

Fujifilm utvider nå også objektivparken sin, denne gangen med et 56mm f/1.2, noe som tilsvarer 85mm i fullformat.

Det fulle navnet er Fujinon XF56mm f/1.2 R, og objektivet er altså beregnet på X-serien til Fujifilm. Så har Fujifilm også utstyrt objektivet med en manuell blenderring, noe som kler den retroinspirerte X-serien svært godt.

Objektivet består av 11 elementer fordelt på 8 grupper, hvorav to av disse er såkalte ED-elementer og ett er et dobbeltsidig asfærisk element. Fire av elementene er konvekse ov vender ut mot motivet, noe som Fujifilm hevder skal redusere feilbrytninger.

XF56mm får en veiledende pris på 9400 kroner når det slippes i neste måned.

Skal du handle nytt kamerautstyr? Les disse tipsene og spar penger»

annonse