Apple fjerner YouTube

Neste versjon av iOS kommer uten den populære videoavspilleren.

Da Apple tidligere i sommer annonserte sin neste versjon av sitt mobiloperativsystem, iOS6, var en av nyhetene at Google-kartene kom til å bli byttet ut med en ny kartløsning Apple hadde utviklet i samarbeid med TomTom.

Nå forsvinner også YouTube-appen som til nå har vært forhåndsinstallert på alle iPhone-er og iPad-er. Det skriver The Verge.

– Vår lisens til å inkludere YouTube-appen i iOS har gått ut. Kunder kan bruke YouTube i Safari-nettleseren og Google jobber med en ny YouTube-app som vil bli tilgjengelig i App Store, skriver Apple i en uttalelse.

YouTube vil fortsatt virke

Det er ikke sikkert dette vil være en ulempe for brukerne. Google sier nemlig til The Verge at de vil jobbe tett med Apple for å sørge for at iOS-brukerne får en best mulig YouTube-opplevelse på iOS-plattformen. Nå som YouTube ikke lenger vil være like tett integrert med operativsystemet som tidligere, vil det være grunn til å tro at YouTube-appen vil bli oppdatert oftere enn før.

Ettersom YouTube baserer seg på HTML5, vil du kunne bruke YouTube både i Safari og i andre nettlesere for iPhone og iPad.

Det skal kun være enheter som oppdateres til iOS 6 som vil miste YouTube-appen, mens enheter med iOS 5 vil beholde den.

Les også: – iPhone 5 avdukes 12. september

(Kilde: The Verge)

Les også
– iPhone 5 avdukes 12. september
Les også
Apple skuffet
Les også
Derfor kommer appene først til iPhone
Les også
Prøv en rykende fersk iPhone-app
Les også
iPhone-oppgradering gir deg dårligere kart
annonse