Tek.no

Nyhet

Så mye tid roter du bort i innboksen

7 Juni 2011 14:00
annonse

Bruk av mail tar en stor del av arbeidsdagen din. Nå vil Xerox analysere hva du bruker mest tid på.

At man bruker en stor del av dagen på å skrive e-poster er ingen hemmelighet for kontorarbeidere verden over. Og ofte ser dette ut til å være den største tidstyven på arbeidsplassen. E-post-virksomheten vår tar lang tid, men er også et nødvendig onde.Og det er kanskje det maskinvare og software-produsenten Xerox hadde i tankene da de begynte med å utvikle sitt nyeste program- Business of your brain.

Programmet analyserer din innboks og lager et sett med grafer med informasjon over dine mailaktiviteter. På denne måten blir det enklere å finne ut hva man bruker mest tid på når man skriver mail, og hvilke av disse som er mest uviktige, hevder Xerox på sine nettsider.

– For dagens ansatte definerer innboksen ofte våre dager med e-post og møteinnkallelser. Business av Your Brain program gir en humoristisk men likevel sant bilde av hva som står i veien mellom den uunngåelige innboksen og evnen til å fokusere på reelle oppgaver, sier Steen Larsen Graugaard administrerende direktør i Xerox Danmark til den danske nettportalen Comon.dk

Programmet er ment humoristisk, men skal likevel gi et sant bilde over dine e-postvaner. Den vil også avsløre de unødvendige gjøremålene du bruker lengst tid på når du bruker mailen din. Eksempler på dette kan være å svare på takkemails, sende altfor lange mailer eller bruk av unødvendige ord.

annonse

– Business of Your Brain gir deg noen sterke indikasjoner på hva som forstyrrer dagliglivet og hvordan du kan få kontroll over arbeidsdagen. Programmet er et morsomt, men også et tankevekkende verktøy for å få mer fokus i jobben , sier Steen Graugaard Larsen.

Imidlertid er programmet bare Windows-kompatibelt. Du må også ha Outlook 2003 eller nyere for å bruke programmet.

annonse

Les også