Tek.no

Nyhet

– Smartmobilene har for dårlig forbindelse

Teleanalytiker hevder smartmobilene er for dårlige til å holde på samtalen.

11 Juli 2011 10:15

Det å ha en smarttelefon med mange funksjoner er for de fleste noe som gjør hverdagen enklere, men skal vi tro den danske teleanalytikeren John Strand er de mye dårligere enn de gammeldagse mobilene til å holde på samtalen.

- Gode, gammeldagse telefoner er ofte bedre enn de nye smartmobilene til å holde på forbindelsen. De fungerer bedre på mobilnettet, og det går betydelig lenger tid før de mister forbindelsen, sier John Strand, direktør i Stand Consult, til danske Business.dk.

Strand har fått tilgang på tall og målinger som viser hvor lang tid mobiltelefoner bruker på å falle ut i samtaler med noen. Han ønsker ikke å nevne hvem som kommer verst ut, men forteller at fellesnevneren for disse er at alle er smarttelefoner. Dermed er ikke dette godt nytt for smarttelefoner fra de mest populære levenrandørene som HTC, Samsung og Apple.

Bruker mye kortere tid på å miste forbindelsen

Ifølge tall fra Strand er konklusjonen klar.

De mest populære smarttelefonene bruker i snitt rundt 158 minutter på å holde samtalen før den faller ut. Til sammenligning bruker de beste vanlige telefonene 1360 minutter på å holde samtalen. Noe som tilsvarer nesten et døgn.

- Tallene er satt sammen ved hjelp av målinger foretatt på en rekke mobilnettverk i Europa, og man har målt de mobilene som finnes produktsortimentet, det vil si mobiler som folk faktisk kan kjøpe i butikkene i dag, sier John Strand til Business.dk.

For avanserte

Hovedårsaken til dette skal være at smarttelefoner er for avanserte. Noe som gjør dem upåliteige.

- Smartmobiler er meget kompliserte telefoner, som ofte sender og mottar datatrafikk i bakgrunnen. Dette skaper mer såkalt signaleringstrafikk i nettverket, sier John Strand.

Ifølge Dinside.no skal Telenor også ha lagt skylda på signaleringstrafikkenfor deres omfattende nettverkssammenbrudd tidligere i år. Blant annet skal de ha pekt ut de avanserte Android smarttelefonene som en av de største utfordringene for signalerings-kapasiteten.

(Kilde: business.dk)

annonse

Les også