Til hovedinnhold

Pengene raser inn for Facebook

Slo forventningene med en enorm omsetningsvekst.

Det er for tiden sesong for kunngjørelser av kvartalstall. Den neste i rekken er giganten blant sosiale medier, Facebook, hvis sjef Mark Zuckerberg har god grunn til å slå seg på brystet.

Selskapet fortsetter nemlig den sterke veksten, og leverte meget solide tall i alle kategorier for tredje kvartal, som endte 30. september.

Høye inntekter

Den totale omsetningen for Facebook landet på 2,02 millarder dollar for kvartalet, som er en oppgang på hele 60 prosent i forhold til samme periode i fjor, da summen lå på 1,26 millarder dollar.

Av dette kom 1,8 millarder dollar fra annonser, hvilket betyr at annonseinntektene gikk opp 66 prosent fra i fjor. Denne veksten kommer først og fremst fra mobile enheter, som nå står for 49 prosent av de totale annonseinntektene til selskapet.

Overskuddet for den populære Internett-tjenesten endte på 425 millioner dollar, som også er en markant bedring fra tredje kvartal 2012, da Facebook opplevde et underskudd på 59 millioner dollar.

Mange mobile brukere

Inntektsøkningen til Facebook henger selvsagt sammen med brukerveksten, som også er temmelig formidabel. Antall aktive brukere på månedsbasis lå på 1,16 millarder for september, som er en oppgang på 18 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Antallet aktive, daglige brukere lå derimot på 728 millioner, en økning på 25 prosent.

Også på dette området er veksten klart sterkest blant brukere av mobile enheter. Hele 874 millioner av de månedlige brukerne i september benyttet Facebook via mobiltelefoner og nettbrett, noe som er en oppgang på solide 45 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Apple kunngjorde også nylig gode tall: Ser lyst på fremtiden »

(Kilde: Facebook)

Les også
Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka
Les også
Netflix vokser kraftig tross konflikter i hjemlandet
Les også
Apple fortsetter å håve inn
Les også
Microsoft soper inn penger
Les også
Facebook kan ha knekt koden – massiv vekst
Les også
Sikkerhetshull i Facebook har vært åpent i et år
Les også
– Facebook vil få videoannonser til sommeren
Les også
Zuckerberg donerer 2,7 milliarder
annonse