Til hovedinnhold

Samsung får hjelp av Oculus å lage VR-briller

Inngår samarbeid.

Syda Productions/Shutterstock.com

For et par uker siden ble det kjent at Samsung hadde planer om å lage sine egne VR-briller. I helgen kunne Engadget melde at den sørkoreanske produsenten hadde inngått et samarbeid med «virtual reality»-eksperten Oculus VR, og at samarbeidet kan gi begge selskaper fordeler.

Dermed kaster enda en teknologitungvekter seg inn i kampen for å lage virtuell underholdning. Fra før har Oculus vist frem to utgaver av din Rift-modell, den første på CES-messen i 2013, mens den nyeste modellen var en av flere produkter som tok mye av oppmerksomheten under årets utgave av elektronikkmessen i Las Vegas. Noen måneder senere vakte Sony ny interesse, da de lanserte sin konkurrent til Oculus Rift, Morpheus.

Men vil Samsung og Oculus klare å lage to typer VR-briller uten å havne i direkte konkurranse med hverandre? Det kan virke slik.

Smart byttehandel

Angivelig går samarbeidet mellom Samsung og Oculus VR ut på at førstnevnte skal få tilgang til sistnevntes grensesnitt og programvare. I bytte får Oculus VR tilgang til neste generasjons OLED-skjermer fra Samsung.

De to selskapene planlegger altså å lage to litt forskjellige produkter. Samsung vil ifølge Engadget lage VR-briller hvor mobilen er skjermen. Du plasserer med andre ord en kommende toppmodell fra selskapet foran øynene i en slags brillefatning, og kobler til en ledning.

Trenger nye skjermer for å komme seg videre

Skjermoppløsningen har vært et problem for Oculus sin første Rift-utgave. Ved å bruke avanserte linser bruker modellen kun én skjerm til å vise deg bildet, og disse linsene kombinert med lav oppløsning har gjort at du nærmest kan telle hver eneste piksel i bildet du får servert.

Med de nye OLED-skjermene til Samsung, som nå Oculus VR får tilgang til, vil sistnevnte etter alt å dømme få mulighet til å vise langt høyere oppløsningen enn hva den nyeste prototypen av Rift i dag klarer (1080p). Dermed kan disse nye OLED-skjermene være det som skal til for at Oculus endelig kan slippe sitt eget VR-produkt på markedet.

Deres fokus er imidlertid fortsatt å lage VR-briller som i hovedsak skal brukes til PC-spill. Dermed vil ikke de to gigantene gå hverandre i næringen.

Til mobilspill og video

Fordi Samsung heller vil lage et portabelt produkt med et litt annet bruksområde, kan det se ut til at det er rom for et fruktbart samarbeid med Oculus VR.

VR-hodesettet til Samsung skal ha innebygde sensorer, deriblant aksellerometer, som tar seg av bevegelsene. Det skal også være mulig å se «gjennom» mobilen via frontkameraet. Samsungs VR-briller skal dessuten være beregnet på medieavspilling i tillegg til utvidet virkelighet-spill.

Prototypen som Samsung nå tester ut fungerer etter sigende bra, selv med en Samsung Galaxy S4, skal vi tro Engadgets kilder. Et ferdig produkt vil derimot trolig fungere sammen med Samsung Galaxy S5 eller en ny etterfølger.

(Kilder: Engadget)

annonse