Tek.no

Nyhet

Her er den nye GoPro-generasjonen

GoPro Hero4 får bedre 4K-opptak og mye annet snadder.

GoPro
29 Sept 2014 16:41

Det begynte å versere rykter om den nye generasjonen av de populære actionkameraene til GoPro allerede for en stund siden. I april kunne vi melde at Hero4-kameraene antakelig vil skilte med den nye A9-brikken til Ambrella, men uten at dette hadde blitt bekreftet.

Nå er det slutt på ryktene, for som GoPro selv melder er den nye generasjonen actionkameraer omsider lansert. Serien består av modellene Hero4 Black, Hero4 Silver og en ny budsjettmodell for dem som ikke ønsker å bruke for mye penger på actionfilmingen sin.

4K-opptak med 30 bilder per sekund

Toppmodellen Black beskrives av GoPro som det «mest avanserte» GoPro-kameraet noensinne, og kommer først og fremst med støtte for 4K-opptak med 30 bilder i sekundet. Til sammenligning takler dagens toppmodell, Hero 3+ Black Edition, kun 15 bilder per sekund i 4K-oppløsning.

Den nye budsjettmodellen Hero.Foto: GoPro

Når det gjelder de øvrige oppløsningene klarer Black-utgaven 50 bilder i sekundet med 2,7K-oppløsning, 80 bilder i sekundet med 1440-oppløsning, og 120 bilder i sekundet med 1080p-, 960p- og 720p-oppløsning. 240 bilder per sekund ser ikke ut til å være støttet.

Videre skal prosessoren være dobbelt så raskt som i den eksisterende toppmodellen. Lydopptaket skal også være kraftig forbedret, og byr nå på dobbelt så stort dymamisk område.

Silver-utgaven med berøringsskjerm

Silver-utgaven støtter kun 4K-opptak med 15 bilder per sekund, men denne modellen introduserer til gjengjeld en annen, ny teknologi til GoPro-familien. Den får nemlig innebygget berøringsskjerm, som gjør at du kan kontrollere kameraet, velge utsnitt og så videre ved å trykke og stryke på skjermen.

Silver-versjonen støtter ellers 30 bilder i sekundet med 2,7K-oppløsning, 48 bilder i sekundet med 1440p-oppløsning, 60 bilder i sekundet med 1080p-oppløsning, 100 bilder i sekundet med 960p-oppløsning og 120 bilder i sekundet med 720p-oppløsning. Stillbilder kan tas i 12 megapiksler og 30 bilder per sekund både på Black- og Silver-utgaven, og begge er også vanntette ned til 40 meter.

Hero4-serien vil også komme med en god del nytt utstyr, inkludert et kamerahus med en svart, matt overflate for å unngå gjenskinn, et ekstra, avtagbart batteri, en lader med plass til noen batterier samtidig og en vanntett fjernkontroll man kan ha på kroppen.

Ny budsjettmodell

Sammen med Hero4 Black og Silver slipper GoPro også en ny budsjettmodell, simpelthen døpt Hero. Denne takler 30 bilder i sekundet med 1080p-oppløsning og 60 bilder i sekundet med 720p-oppløsning.

Den er i likhet med de andre modellene også vanntett ned til 40 meters dyp, og kan ta stillbilder i 5 megapiksler og 5 bilder per sekund.

På GoPros egne sider er de nye kameraene oppgitt med priser på 500 dollar for Hero4 Black, 400 dollar for Hero4 Silver og 130 dollar for budsjettmodellen Hero. Modellene skal bli tilgjengelige 5. oktober. For norske priser kan du sette opp et prisvarsel på Prisguide for henholdsvis Black- og Silver-utgaven.

Flere detaljer om de nye kameraene finner du på produktsiden.

GoPro-kameraene har mye fiffig ekstrautstyr: Denne armen gir GoPro-kameraet mye lenger batteritid »

(Via Digital Trends)

Les også
Denne armen gir GoPro-kameraet ditt mange timer med ekstra batteritid
Les også
Er dette motoren til GoPro Hero4?
Les også
Sonys nye 4K-kamera kan filme i bekmørket
Les også
GoPro har sluppet nytt tilbehør
annonse

Les også