Til hovedinnhold

Netflix satser stort på norsk originalserie

Enda mer mafia-komikk i snødekte Lillehammer er underveis.

Netflix

Blant originale Netflix-satsinger er den norske serien Lilyhammer kanskje ikke like høyprofilert som for eksempel House of Cards, men serien er likevel blitt en stor internasjonal suksess.

Etter at det norske selskapet Rubicon hadde produsert den første sesongen, tok Netflix over som produsent av den andre sesongen, som ble lagt ut på strømmetjenesten den 13. desember i fjor.

Enda mer på vei

Til glede for fans av serien kan Netflix allerede nå melde at den tredje sesongen er under innspilling og vil bli lansert på Netflix en gang i løpet av 2014. Selskapet har dessverre ennå ikke oppgitt en dato.

Ifølge innholdssjefen i Netflix, Ted Sarandos, har serien fått et stadig større publikum, noe som er grunnen til at historien om gangsteren Frank Taglianos vinterlige tilværelse i Lillehammer nå fortsetter.

– Vi er stolte over å kunne bringe Lilyhammer tilbake for en tredje sesong. Lilyhammer er en type global serie som Netflix-abonnenter over hele verden har oppdaget og elsker, og den tredje sesongen vil utvide publikumet enda mer, sa Sarandos i en pressemelding.

Det er Steven Van Zandt, tidligere kjent fra den populære serien The Sopranos og The E Street Band, som spiller hovedrollen som Frank Tagliano i Lilyhammer. Tagliano er sendt til Lillehammer etter å ha vitnet mot andre mafia-medlemmer i hjemlandet, og serien handler om hvordan han bygger opp sitt eget, lille kriminelle imperium i byen.

Netflix-serien House of Cards fortsetter i februar: Den kommer i 4K-oppløsning »

(Kilde: Pressemelding)

annonse