Til hovedinnhold

Nå skal Snapchat trolig satse på smarte briller

Den kjente bildedelingstjenesten har gjort et uventet oppkjøp.

Vergence Labs/Snapchat

Mobilapplikasjonen Snapchat, som lar folk enkelt dele bilder og videoer, har vokst kraftig i popularitet i løpet av de tre årene den har har eksistert, og har nå blitt så stor at Facebook tilbød seg å kjøpe opp tjenesten for 18 milliarder kroner. Dette tilbudet sa selskapet nei til, og senere ble Snapchat verdsatt til over 60 milliarder kroner.

Nå melder nettstedet Business Insider at Snapchat har beveget seg inn på et heller overraskende, nytt territorium. Selskapet skal nemlig ha kjøpt opp et mindre selskap som utvikler smartbriller, og skal dermed altså tilsynelatende konkurrere med blant andre Google Glass.

Epiphany Eyewear er det foreløpig eneste produktet til Vergence Labs.Foto: Vergence Labs

Avslørt via lekkede e-poster

Selskapet det er snakk om heter Vergence Labs, og kjøpssummen skal ligge på 15 millioner dollar, rundt 112 millioner kroner. Opplysningene stammer fra lekkede e-poster fra sjefen i Sony Entertainment, Michael Lynton. Lynton sitter nemlig i styret til Snapchat og fikk e-post-kontoen sin raidet av hackerne som nylig brøt seg inn hos Sony.

Vergences Labs har hittil hovedsakelig stått bak brillene Epiphany Eyewear, et par et realtivt enkle smartbriller som er i stand til å ta opp HD-video. Brillene kommer med lagringsplass på 8 GB, 16 GB og 32 GB, og er koblet opp mot en nettsky slik at du kan dele innhold med andre. Brillene er ikke i stand til å ta stillbilder. I skrivende stund er produktet for øvrig utsolgt fra nettsiden.

Det er uvisst hva Snapchat planlegger å få ut av oppkjøpet av Vergences Labs. Som Business Insider peker på har noen av Snapchats investorer imidlertid tidligere snakket varmt om tjenestens potensiale på den nye smartbrille-plattformen.

Ble visstnok påtenkt før Google Glass

Epiphany Eyewear, som ble lagt ut for salg i april i fjor, er det hittil eneste produktet Vergences har utviklet. Som nettstedet Venturebeat meldte etter lanseringen av brillene i april i fjor fortalte sjefen i Vergences Labs den gang at idéen til brillene kom før Google i det hele tatt hadde kunngjort sin Glass-modell.

Det er ikke klart om Vergences Labs har nye smartbriller underveis. På hjemmesiden sin har selskapet ingen opplysninger om dette, eller om det ferske oppkjøpet.

Snart skal japanske Sony også lansere sine egne smartbriller: SmartEyeglass Attach! er bygget for å bli festet på vanlige briller »

annonse