Tek.no

Nyhet

Nikon på bedringens vei i Japan

23 Mar 2011 19:44

Nikon-anlegget i Sendai.

Nikons fabrikker i Sendaiområdet måtte tidligere denne måneden avslutte sin virksomhet med umiddelbar virkning som følge av tsunamikatastrofen. Akam kunne rapportere at kamerafabrikanten ville bruke sine ressurser på å kartlegge arbeidernes situasjon etter kaoset som preget landet.

– Vi er forpliktet til å undersøke eventuelle personskader, sa en talskvinne for kameragiganten til Amateur Photographer den gang. Nå har det vist seg at flere av kameraprodusentens arbeidere har vært alvorlig berørt av katastrofen, melder Nikon i en pressekonferanse:

* Nikon kan rapportere om et dødsfall blant sine ansatte. Tre andre skal være alvorlig skadet.

* Sendai anlegget er rapportert som "alvorlig skadet". Imidlertid forventes det å gjenåpnes i slutten av mars måned.

* Alle de andre anleggene, både de heleid av Nikon Corporation, og de som drives av deres datterselskaper er forventet å være i drift idag 23. mars 2011.

Stengingen av Nikon-anlegget har allerede hatt en direkte innvirkning på kamera- og objektivproduksjonen både i Japan og andre steder, melder Nikon.

Nikon-anlegget har også hovedansvaret for produksjonen av monteringsdeler til kamerahuset og ringer til objektivfatningen. Dermed har det vært mangel på disse delene som følge av katastrofen.

Les også: Massedonasjoner til tsunamiofre i Japan

annonse

Les også