Til hovedinnhold

Kraftig priskutt fra Telenor

Flesteparten av Telenors mobilt bredbåndskunder betaler en femtilapp i tillegg til den faste månedsprisen for USB-modemet sitt det første året. Imidlertid må du som kunde samtidig binde deg til Telenors mobilt bredbåndsabonnement i ett år hvis du velger denne løsningen. Å kjøpe USB-modemet utenom er tilsynelatende ikke mulig, så alternativet du har er å bruke mobilen som modem (hvis du vil slippe unna den ekstra femtilappen per måned, altså). Ettersom et USB-modem av denne typen neppe kan være verdt noe særlig mye mer enn de totalt 600 kronene man betaler i form av avbetaling på et år, kan det virke som om bindingstiden absolutt ikke gir noen som helst form for subsidiering.

Derfor var det gledelig å høre via forumbruker j0lle at Telenor fra- og med april 2010 ville droppe de 50 kronene ekstra per måned i avbetaling på USB-modemet. Dermed ville dette i stedet bli subsidiert via bindingstiden – og da får vi en ”fair deal”. Over påske hadde også Telenor endret prisplanen for mobilt bredbånd på sine nettsider, der det nå fremkommer at USB-modemet koster én krone med ett års bindingstid. Det tolket jeg dit hen at Telenor omsider hadde tatt til fornuft.

En kampanje??
Tele2, som relativt nylig startet sin satsning på mobilt bredbånd, gir sine kunder USB-modem til én krone i bytte mot bindingstiden. I tillegg ligger månedsprisene lavere enn hos Telenor. Chess, den andre utfordreren til ”de tre store” på mobilt bredbånd i Norge (Telenor, NetCom, Ice.net), tilbyr gratis utlån av USB-modem – uten bindingstid. Det virket derfor ikke unaturlig at Telenor så seg nødt til å gjøre visse grep for ikke å prise seg helt ut i forhold til de aggressive utfordrerne. Og nettopp det å bytte USB-modem mot bindingstid på ett år virket både klokt, rettferdig overfor kundene og rett- og slett riktig av Telenor. Dette er noe de kanskje burde gjort for lengst, men uansett er tidspunktet riktig for å rette opp ”feilen” nå. Vi gratulerer Telenor med beslutningen og stiller noen spørsmål, men svaret vi fikk kom som lyn fra krystallklar himmel:

- Dette er en kampanje på mobilt bredbånd, og således ingen besluttet varig prisreduksjon, sier informasjonssjef Per-Aril Meling i Telenor til Mobilen.no.

Han forteller videre at kampanjen kun gjelder nye kunder på mobilt bredbånd, fra- og med april. Mine forventninger/forhåpninger om at eksisterende mobilt bredbåndskunder hos Telenor skulle få sin månedspris redusert med en femtilapp hver måned ut bindingstiden, falt i grus. Det betyr altså at det kun er nye mobilt bredbåndskunder hos Telenor som får valuta for selve bindingstiden sin.

Dessverre.

Mer om
annonse