Til hovedinnhold

Microsoft kvitter seg med tusenvis av ansatte utenfor USA

Store omstruktureringer på gang hos Windows-giganten.

shutterstock202374871

Omorganiseringer er såvisst intet nytt i teknologibransjen, hvor endringer skjer raskt og hvor konkurransen er hard. Nå har Microsoft kunngjort relativt dramatiske tiltak for å sikre seg bedre for fremtiden, melder den amerikanske nyhetskanalen CNBC.

Windows-produsenten skal nemlig kvitte seg med rundt 3000 stillinger, hvorav mesteparten av kuttene, nærmere bestemt 75 prosent, skal gjøres utenfor USA.

Det er hovedsakelig salgsavdelingen til selskapet som rammes av kuttene. Cirka 10 prosent av salgsmannskapet til Microsoft skal barberes bort som en del av den nye omorganiseringen.

Satser på nettskyplattformen

Microsoft gjør det bra med sin skytjeneste Azure, og vil fortsette med det.
Microsoft

Hovedgrunnen til de nye kuttene er at Microsoft ønsker å øke satsingen på nettskyplattformen sin Azure, som har vokst meget kraftig den siste tiden. Som Microsoft meldte i sin seneste kvartalsrapport har omsetningen fra Azure-tjenesten vokst med hele 93 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Windows-giganten møter stadig sterkere konkurranse fra blant andre Amazon innen nettskytjenester, som skal være en av grunnene til at Microsoft styrker fokuset på dette feltet.

Som CNBC peker på ansetter Microsoft rundt 120 000 mennesker på verdensbasis, så selv om kuttene i og for seg er betydelige, utgjør de fremdeles en relativt liten del av selskapets totale arbeidsstokk. Det forrige store kuttet til Microsoft kom skjedde i 2015, da selskapet kuttet hele 8000 stillinger, hovedsakelig i mobilavdelingen.

Nå skal Microsoft bekjempe terrorisme sammen med andre IT-giganter »

annonse