Til hovedinnhold

Galaxy S8-spesifikasjonene kan være lekket

Om de nye ryktene stemmer har vi en riktig heftig mobil i vente.

Som ventet begynner ryktene omkring Samsungs neste toppmodell å dukke opp med stadig høyere hyppighet, og nå bringer ryktebørsen et knippe nye Galaxy S8-spesifikasjoner. Det melder blant andre nettstedet TechRadar.

De nye opplysningene dukket opp på det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo og er på ingen måte bekreftet, så det hele må tas med et spann salt. Om informasjonen stemmer ser det imidlertid ut til at Samsung har tenkt å slå på stortrommen.

Kan få Snapdragon 830 og 4K

Ifølge Weibo-lekkasjen får Galaxy S8 en åttekjerners prosessor på hele 3,2 GHz, mest sannsynlig en Snapdragon 830-brikke. Dette strider med ferske rapporter om at telefonen får en ny brikke i Samsungs egen Exynos-serie, kalt Exynos 8895.

S8 kan få 6 GB minne, like mye som den heftigste utgaven av Note 7, her avbildet.

Galaxy S7 kommer imidlertid både med Snapdragon- og Exynos-brikke, avhengig av hvor man befinner seg i verden, så det er jo ikke umulig at oppfølgeren også vil komme med begge alternativene.

Ellers ble tidligere spekulasjoner om at skjermen får 4K-oppløsning underbygget av den nye Weibo-lekkasjen, og dermed er det altså en del som peker i den retningen. Samsung har også allerede vist frem en 4K-skjerm på mobilstørrelse.

6 GB minne

Lekkasjen vil også ha det til at Galaxy S8 får opptil 6 GB minne, som ikke virker helt usannsynlig med tanke på at det allerede finnes mobiler med denne minnemengden, for eksempel Samsungs egen Note 7. Batteriet skal skilte med solide 4200 mAh.

Hovedkameraet skal ha en oppløsning på vanvittige 30 megapiksler, som nok virker mindre realistisk. En innebygget projektor skal også være på plass, ifølge ryktene. Det er uvisst hvor mye lit som skal festes til opplysningene, men som sagt tas det sterke forbehold om unøyaktigheter.

Det har dukket opp flere ubekreftede opplysninger om Galaxy S8 den siste tiden: Telefonen kan få en heftig grafikkprosessor »

Les også
Så mye vil trolig Samsung Galaxy S8 koste
Les også
Dette skal være Samsung Galaxy S8
Les også
Samsung Galaxy S8 får trolig trykkfølsom skjerm
Les også
Samsung Galaxy S8 kommer trolig i monsterutgave med heldekkende skjerm
Les også
– Samsung Galaxy S8 får avansert stemmeassistent med egen knapp
Les også
Samsung slår Intel på målstreken – blir først ute med 10 nanometers prosessorer
Les også
Sharp viste frem mobilskjermen alle drømmer om
Les også
Galaxy S8 blir trolig et grafikkmonster
Les også
– Samsung Galaxy S8 kommer kun med kurvede skjermer
annonse