Til hovedinnhold

Disse kan vinne Gulltasten 2008

Mediehuset Digital og Mobilen.no samler den norske mobilbransjen til en kveld med foredrag, paneldebatt og prisutdeling. Det faglige programmet inneholder foredrag fra den tidligere Microsoft-toppen Satoshi Nakajima og Opinion-rådgiver Njål Berge, samt en paneldebatt med de fleste toppene i mobil-Norge.
Dette avløses av utdelingen av den prestisjetunge Gulltasten-prisen, som deles ut i hele 15 forskjellige kategorier. Nye priser av året er Årets Operatør, Årets Tilbehør og Årets Multimediemobil. Under prisutdelingen vil blant annet Bertine Zetlitz og Ingrid Olava opptre, i tillegg til 80-tallsheltene Alphaville.
Vinnerne kåres av uavhengige fagjuryer i 14 av kategoriene, mens hele Norges befolkning kan stemme frem vinneren i den høythengende kategorien Årets Mobil via nettsidene til Gulltasten 2008 (www.gulltasten.no). Fagjuryene har den siste tiden jobbet for å kommet frem til følgende nominerte i de forskjellige kategoriene:
Årets Multimediemobil
Mobiltelefoner er ikke lenger rene mobiltelefoner. De er heller ikke lenger dedikerte musikkmobiler eller kameramobiler. Nå kombineres enorm multimediefunksjonalitet i én terminal. Juryen vil finne den beste multimediemobilen på markedet det siste året, som utmerker seg på behandlingen av multimedialt innhold.
- Nokia N96
- Apple Iphone 3G
- Samsung F480 Touchwiz
- HTC Touch Diamond
- Sony Ericsson Xperia X1
Årets designmobil
Design spiller en vesentlig rolle når vi skal velge mobiltelefon. Mindre størrelse kombinert med økt funksjonalitet stiller store krav til designerne. Årets designmobil er en kåring av den mobiltelefonen som best kombinerer form og funksjonalitet med vårt behov for å smykke oss med mobiltelefonen.
- Samsung F480 Touchwiz
- Samsung Soul
- Nokia 8800 Arte
- Apple Iphone 3G
- HTC Touch Diamond
Årets Musikkmobil
Prisen for årets musikkmobil går til telefonen som utmerker seg på lydkvalitet, brukervennlighet og pris. I tillegg har juryen vurdert mobilens totale inntrykk og funksjoner, og lagt vekt på konvergensen mellom musikkspiller og telefon.
- Sony Ericsson W980
- Nokia N96
- Nokia 5310 MusicXpress
- Apple Iphone 3G
- Samsung i450
Årets kameramobil
Kameramobilene er i ferd med å utvikle seg til en reell trussel mot de tradisjonelle digitalkameraene, og brukes i dag til langt mer enn bare å sende MMS-bilder. Med direkte tilgang til Internett kan mobilkameraene by på funksjoner som e-post og blogging. Årets mobilkamera er en kåring av den mobiltelefonen som på best måte kan dekke ditt behov for et enkelt og raskt tilgjengelig digitalkamera.
- Samsung G800
- Nokia N96
- Nokia N78
- Sony Ericsson C905
- Sony Ericsson C902
Årets businessmobil
Her kåres den mobiltelefonen som best ivaretar den mobile arbeiderens behov. Blant de viktigste ingrediensene er muligheten for å løse kontoroppgaver også på steder og i situasjoner der det er upraktisk å bruke en bærbar PC, men som lar deg bruke mobil e-post, dokumentbehandling og såkalt device management.
- Nokia E71
- Nokia E66
- Sony Ericsson Xperia X1
- Samsung i780
- HTC Touch Pro
Årets Tilbehør
Etter hvert som mobiltelefonen har blitt en viktig terminal for langt mer enn bare telefonsamtaler og tekstmeldinger har tilbehør til mobilen blitt viktigere og viktigere. Juryen vil kåre en vinner ut fra den enorme mengden tilbehør som skal gjøre hverdagen for mobilbrukeren både enklere og bedre.
- Sennheiser BW900
- Supertooth Voice
- Nokia MD-7W
- Skullcandy Full Metal Jacket
- Logitech Pure-Fi Anytime
Årets nyvinning
Prisen årets nyvinning går til et produkt, en tjeneste eller et konsept som viser innovasjon og fremsyn, og som derigjennom tilfører mobilbransjen noe nytt.
- Apple Iphone 3G
- Telekiosken – PC til én krone
- EMI – musikk uten sperrer
- Apple Appstore
Årets forhandler
Prisen går til en forhandler som kan vise til kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling, et bredt produktspekter og genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgssted.
- Klart Svar Frogner
- Klart Svar Ryen
- Telebutikken Oslo City
- Telehuset Solheimsviken
- Nordialog Skøyen
- Telekiosken Jekta
- Itale Sandefjord
- Mobildata Drammen

Årets nettforhandler
Prisen går til den nettforhandleren som kan vise til godt grensesnitt/brukervennlighet, bredt produktspekter, kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling og genuin interesse for å utvikle sin nettforretning til å bli noe mer enn bare en nettbutikk.
- Telenor.no
- MPX.no
- Amentio.no
- Elkjop.no
- Netshop.no
Årets mobilinnholdstjeneste
Prisen går til personen/selskapet som gjennom teknologi og kreativitet har utviklet en verdiøkende mobiltjeneste i 2007. Juryen vektlegger funksjon og nytteverdi for sluttbruker.
- Nokia Sportstracker
- Netcom MMS for Facebook
- VG på Iphone
- Djuice Music Club
Årets Operatør
Gulltasten vil gå til den av operatørene som har utmerket seg mest positivt i løpet av det siste året. Her gjør juryen en totalvurdering basert på dekning, tilbud, dynamikk, nyvinning, enkle løsninger og kundeservice.
- Tele2
- One Call
- Telenor
- MTU
- Netcom
Årets operatørtjeneste
Prisen årets operatørtjeneste går til det produktet, det abonnementet, den tjenesten eller den mobilløsningen som har utmerket seg best i løpet av det siste året.
- Telenor Mobilt Bredbånd Fri Bruk
- Tele2 Mobilt Bredbånd Fastpris
- Tele2 Sheriff
- Talkmore Fastpris
- Fri Kontakt
Årets kundeservice
Prisen går til den operatøren som har utmerket seg på kundeservice i 2008. Juryen vektlegger kompetanse, ventetid, servicegrad og volum.
- Network Norway
- Ventelo
- Netcom
- One Call
- Telenor
Årets mobiltelefon
Hvilken mobil fortjener tittelen Årets mobiltelefon? Her stemmer Norges befolkning frem den mobiltelefonen de synes er best blant 34 forskjellige mobiltelefoner som har kommet til norske butikker det siste året. Vil du stemme fram årets mobil? Gå inn på www.gulltasten.no og avgi din stemme!
- Apple Iphone 3G
- HTC Pharos P3470
- HTC S730
- HTC Touch Cruise
- HTC Touch Diamond
- HTC Touch Dual
- HTC Touch Pro
- LG KF600
- Nokia 3120 Classic
- Nokia 5310 MusicXpress
- Nokia 5320 MusicXpress
- Nokia 6220 Classic
- Nokia 7310 Supernova
- Nokia 8800 Arte
- Nokia E66
- Nokia E71
- Nokia N78
- Nokia N96
- Samsung Armani
- Samsung F480 Touchwiz
- Samsung i450
- Samsung i780
- Samsung Soul
- Sony Ericsson C702
- Sony Ericsson G502
- Sony Ericsson G700
- Sony Ericsson G900
- Sony Ericsson K660
- Sony Ericsson W350
- Sony Ericsson W380
- Sony Ericsson W760
- Sony Ericsson W890
- Sony Ericsson W980
- Sony Ericsson Z770
Årets Hederspris
En kompetent fagjury finner en av de markante personlighetene som har bidratt over en årrekke til å gjøre norsk mobilbransje til det den er i dag.

Mer om
annonse