Nyhet

VLC blir enda bedre

Vi har brukt VLC, som mange vil si er en av verdens beste medieavspillere, i flere år allerede. Spesielt når det gjelder å få bukt med videofiler som ikke vil spilles av på annet vis har dette gratisprogrammet utmerket seg.
Det er flere ting som gjør at VLC skiller seg fra de store og tunge mediespillerne som typisk følger med operativsystemet ditt. Vi nevner kort at det er langt kjappere, det har kodeker for de aller fleste formater ferdig innebygd, du kan spille av DVD-filmer (også rett fra ISO), bruke den som streamingserver, rippe filmer og så videre.
Fra et mer idealistisk synspunkt er det også verd å få med seg at det er basert på åpen kildekode og er tilgjengelig for de fleste moderne operativsysstem.

1.0.0

Det har tatt sin tid å få VLC frem til første "hele" versjon, men når sant skal sies har vi da følt at avspilleren har vært god og stabil i årevis nå. Med versjon 1.0.0 vil VLC få ytterligere funksjonalitet, blant annet støtte for zip-filer, avspilling "frame-by-frame", (eksperimentell) Blu-ray-støtte og forbedrede undertekster.
I tillegg er det selvfølgelig blitt lagt til nye og fiksede kodeker, rettet opp feil og grensesnittet er pusset litt på. 
På programmets hjemmesider er 0.9.9 siste versjon, men ønsker du å være tidlig ute kan du hente ned Release Candidate 1 av versjon 1.0.0 for Windows fra FileHippo.com.
 

annonse