Tek.no

Nyhet

Norsk tegneseriesatsning til iPhone

Marte Ottemo
28 Juli 2010 13:18

Når Oxicomics nå lanserer en rekke tegneserier fra både norske og utenlandske serieskapere, markerer det starten på den største norske satsningen på digitale tegneserier. Selskapet har ved lansering 14 serier tilgjengelig, hvorav fire er på norsk. Alle seriene er spesielt tilrettelagt for iPhone.

Norsk på engelsk

Med fra start har selskapet serier fra en rekke norske serieskapere som Flu Hartberg, Kim Holm, InkaLill og Tore Knutsen. I tillegg finner vi flere amerikanske serieskapere som Tom Dell'Aringa og Tyler James - og mange flere er på vei. Flere av utgivelsene på engelsk er laget av norske serieskapere.
- Digitale utgivelser senker terskelen for å nå ut til hele verden med norske serier, sier Morten F. Thomsen, prosjektleder for Oxicomics.
Han mener vi har utrolig mange spennende og dyktige serieskapere her i Norge, men det er forholdsvis få serier som får bred distribusjon selv innenlands.
- Med Oxicomics kan alle disse talentene nå ut til publikum – både i Norge og utlandet.
Alle seriene tilrettelegges spesielt for iPhone, slik at man kan velge mellom å se hele siden eller å lese rute-for-rute. Du har også muligheten til å få oppdatert informasjon og nyutgivelser rett iapplikasjonen.

Vil lage bladkiosk
Hver tegneserie er i dag en egen applikasjon, men Oxicomics planlegger å lage en egen bladkiosk-applikasjon der alle tegneseriene vil kunne samles i én applikasjon. Dagens applikasjoner fungerer på iPad, men utnytter ikke den store skjermen. Neste generasjon vil ha fullstendig støtte for både iPhone og iPad. Foreløpig er seriene forbeholdt Apples enheter, men både Android og kommende Windows Phone 7 er under vurdering.
- Den viktigste utfordringen er en velfungerende betalingsmetode, men vi ser på flere mulige løsninger her, konkluderer Thomsen.
Oxicomics har flere norskspråklige serier som venter på godkjenning fra Apple, og minst like mange serier under bearbeidelse som allerede er lansert. Disse vil forløpende bli tilgjengelig på AppStore.
- Vi ønsker å jobbe med både eksisterende og nye talenter, så dersom det er noen kreative serieskapere som sitter på serier de ønsker å gi ut, er det bare å ta kontakt med oss, sier Thomsen.
Se videopresentasjonen her:

Les også
Telenor hever IKKE prisen
annonse

Les også