Til hovedinnhold

Hold nyttårsforsettene i år

Nytt år - de samme mulighetene som i fjor.

I motsetning til i 2010 er kanskje motivasjonen nå på topp for å slutte å røyke, slanke av noen kilo, eller få bedre styring på privatøkonomien.

Å legge om på vaner er vanskelig, uansett hva det gjelder. Vi har funnet frem noen apps som forhåpentligvis kan hjelpe både deg og meg med å nå våre nyttårsforsetter for 2011.

#1 Stump røyken for godt  

Mange røykere drømmer å kunne kvitte seg med den dødelige uvanen det er å røyke. Det ville bety et lengre og friskere liv, samt tusenvis av kroner ekstra i feriekassa, men samtidig kan det virke som en håpløs oppgave å stumpe siggen for godt. 

Hypnose og legemiddelet Champix er blant de mest populære løsningene for røyestopp. Vi fremlegger her en alternativ metode, nemlig å bruke en mobil-app - kombinert med din egen upåklagelige viljestyrke og ditt pågangsmot.

I Apple App Store finner du en rekke apps som er ment å hjelpe deg på vei:

My Last Cigarette - Kalkulerer nikotinnivå i blodet, hvor mye lenger du lever, hvor mye du penger du sparer og mye mer. Inkluderer avskrekkende bilder. "Nesten topp" sier en norsk App Store-kunde om denne appen. Pris: 6 kroner.

Quit Smoking Now With Max Kirsten - Vant The iPhone App Reviews kåring av den beste nyttårsforsett-appen i 2010, og har fått selv Trainspotting-stjernen Ewan McGregor til å kutte ut kreftpinnen. Appen bruker oppmuntring som et viktig virkemiddel. Pent design. Pris: 45 kroner.

Flere iPhone-apps for røykeslutt finner du i App Store.

Finn anbefalte apps på AppLista.no

I Android Market finner vi også et titalls apps som skal hjelpe deg med å slutte å røyke:

QuitNow! (EAGIN Software) - Denne app-en kalkulerer hvor mange sigaretter du ikke har røyket, hvor mye penger du har spart etc. i løpet av avvenningsperioden. QuitNow! er gratis og finnes i Android Market på din mobil.

Quit Smoking - Andrew Johnson (HiveBrain Software) - Hyponose er som nevnt en populær måte å slutte å røyke på. Denne app-en byr på selv-hypnose som skal lindre suget etter sigaretten. Finnes i Android Market. Pris 17,66 kroner.

Du finner flere røykestopp-apps i Android Market, og de fleste er gratis.

#2 Hold match-vekta

Slankehysteriet har for lengst gått over alle hauger, men samtidig har overvekt blitt et alvorlig helseproblem også i Norge. Hvis du noe motvillig må slepe rompa ut av sofaen for å hente potetgull og cola på kjøkkenet, kan det være en indikasjon på at du ikke lenger er i ditt livs form - og at du har kun deg selv å takke.

Med noen kilo færre på kroppen vil du kanskje få en litt strammere Buddah-belly og et bedre selvbilde på kjøpet - for ikke å snakke om de helsemessige fordelene.

Disse app-ene vil kanskje hjelpe deg på veien til en mindre usunn livsstil:

Til iPhone:

True Weight - Her kan du plotte inn vekten din med jevne mellomrom og kalkulere hvor mye du har gått ned. Få tips å hente, men til å holde oversikten virker denne bra. Pris 6 kroner.

1000 Exercises - Magasinene Men'sHealth og Women'sHealth står bak disse treningstipsene, som du kan bruke til å komme i bedre form. Du kan søke frem hvilke områder på kroppen du vil trene og få frem anbefalinger på øvelser. Pris: 35 kroner.

Du finner mange, mange fler i App Store - flere av dem går på å telle kalorier.

Ukens app: For deg som er glad i mat

Til Android:

Weight Loss for Cardio Trainer - Bruker du allerede gratisprogrammet Cardio Trainer for å måle fremgang i treningsøktene dine, kan du kjøpe Weight Loss som tilleggsfunksjon. Denne hjelper deg med å sette mål og legge en plan, for å så hjelpe deg med å nå målene. Pris 17,66 kroner i Android Market.

Calorie Counter (My Fitness Pal) - Det høres sørgelig ut å måtte telle antall kalorier man får i seg hver dag, men det er unektelig en populær slankemetode. Denne appen inneholder en database på 600 000 mat- og drikkevarer som gjør det enklere å holde styr på det hele.

Flere slanke-apps finner du i Android Market.

#3 Ingen flere inkasso-krav 

Å holde styr på privatøkonomien i en hektisk hverdag kan være en utfordring. Det er som regel mange fakturaer som skal betales hver måned - med ulik forfallsdato. Kanskje får du noen fakturaer som e-Faktura, noen trekkes automatisk via AvtaleGiro og resten kommer i posten.

Med et budsjett får du oversikt over hvor mye du virkelig har å rutte med hver måned, så du kan slippe å leve på sparebluss de siste dagene frem til lønningsdag. Har du budsjettet på mobilen din, bør det være kjapt og enkelt å holde budsjettet nogenlunde oppdatert.

Hvis du har iPhone:

Budget - Denne appen hjelper deg med å holde balansen i privatøkonomien. Du registrerer inntekter og utgifter, og dermed har du til en hver tid relativt god oversikt over pengene du har til overs. Pris: 6 kroner i App Store.

PocketMoney - Denne appen er litt dyrere, men virker til gjengjeld også litt mer omfattende. Du kan for eksempel legge inn repeterende betalinger, samt synkronisere dataene med PC/Mac eller andre iOS-produkter. Finnes også for iPad. Pris 29 kroner.

Flere budsjett-apps - også gratisapplikasjoner - finner du i App Store.

Hvis du har Android:

anMoney - Dette er blant de dyreste budsjett-appene i Android Market, men den gir deg alle muligheter til å holde oversikt over privatøkonomien. Du kan synkronisere dataene med PC/Mac, eller sende budsjettoversikten til din e-post. Pris: 58,63 kroner. (finnes også i gratis prøveversjon)

gX Bank (GX Applications) - Denne app-en har et oversiktlig brukergrensesnitt, og gjør nytten som personlig budsjett. Inkluderer widgets til hjemmeskjermen, slik at du hele tiden har oversikt over pengebeholdningen din. Pris: 10,16 kroner (finnes også i gratis prøveversjon)

Disse appene, og flere budsjett-apps, finner du i Android Market på din telefon.

Et godt, nytt år
Har du andre nyttårsforsett, for eksempel å lære deg et nytt språk, lære å spille gitar, bli flinkere til å lage mat, ta førerkort eller noe annet, så er det gode muligheter for at det finnes mobil-apps som kan inspirere deg til å oppnå disse målene også.

Husk imidlertid at det er mange apps som presenterer en tilsynelatende enkel løsning på livets tøffe utfordringer. Til syvende sist er det likevel din egen motivasjon som er avgjørende. Glem janteloven - tro du er noe!

Godt nytt år!

Les også: Høydepunktene fra mobilåret 2010

Mer om
annonse