Tek.no

Nyhet

– Microsoft vil kjøpe Netflix

Rykter sier at IT-giganten kan kapre
strømmingstjenesten.

Netflix/Microsoft
Ole Henrik Johansen
30 Okt 2012 12:19

Netflix er i vinden om dagen. Det er ikke mer enn et par uker siden strømmingsgiganten ble tilgjengelig her til lands, der du for 79 kroner i måneden kan du se så mye TV-serier og filmer du vil. Nå spekuleres det i at Microsoft er ute etter å sikre seg strømmingstjenesten, et rykte som har sendt aksjekursen til Netflix i taket.

Spekulasjonene satte for alvor fart etter at toppsjefen i Netflix, Reed Hastings, valgte å trekke seg fra sitt verv som styremedlem i Microsoft. For med Hastings ute av styret, vil et eventuelt oppkjøp være lettere å gjennomføre.

Netflix på Xbox?

Ryktene rundt Microsofts interesse for Netflix sitter fortsatt løst, men de bygger på IT-gigantens ønske om å gi spillkonsollen Xbox flere ben å stå på. Microsoft vil nemlig styrke sin posisjon på konsumentmarkedet, utenfor sitt tradisjonelle programvarespekter.

Ved å kunne tilby flere tusen filmer og TV-serier som standard på Xbox, vil Microsofts strategi om å gjøre konsollen til en underholdningssentral i folks hjem, langt på vei bli realisert. Det er fullt mulig å kjøre Netflix på Xbox i dag, via en app du laster ned til konsollen.

Verdt nærmere 4 milliarder

Netflix-aksjene skøyt i været da spekulasjonene ble kjent. De steg med tretten prosent sist fredag. Ifølge Forbes er prislappen på Netflix 3,7 milliarder dollar, eller rett i overkant av 21 milliarder norske kroner.

Men til tross for en svimlende prislapp, skremmer nok ikke beløpet Microsoft, om skal vi tro Forbes. For selskapet skal ha over 400 milliarder norske kroner, i enten kontanter eller investeringer, som raskt kan frigjøres til å kjøpe Netflix.

Hardware.no har vært i kontakt med Netflix vedrørende ryktene, men selskapet ønsker ikke å kommentere spekulasjonene.

(Kilder: Forbes, Techspot, Digi.no)

Les også
Netflix får 20 000 nye filmer og serier
Les også
Toppsjefen i Microsoft Norge slutter
Les også
Steam ikke lenger bare for spill
Les også
– Her er årets nettbutikk
Les også
Strømming lønner seg mer og mer
annonse

Les også