Til hovedinnhold

Slipper sitt raskeste kompaktkamera til nå

Canon med ny superzoom og avansert kompaktkamera.

På Canons pressekonferanse tidligere i dag måtte den nye fullformatsnyheten Canon EOS 6D dele oppmerksomheten med flere andre nyheter. Canon har sluppet to nye kompaktkameraer, deriblant PowerShot G15, som blir etterfølgeren til PowerShot G12. Samtidig lanserer også Canon superzoomen PowerShot SX50 HS, som ifølge dem selv er verdens første kompaktkamera med 50x optisk zoom.

Les også: Canon lanserer speilløst kamera.

Lyssterkt kompaktkamera
Med PowerShot G15 har Canon en erstatter for den tidligere G12. Da toppmodellen PowerShot G1 X kom tidligere i år trodde mange at det var slutten på G12, men de har levd side om side til nå. Selv om PowerShot G15 legger seg i sjiktet under G1 X, kan det skilte med det hittil mest lyssterke objektivet i G-serien. Objektivet har en brennvidde som starter på 28mm vidvinkel og som strekker seg til 140mm, tilsvarende 35mm fullformat. Lysstyrken er f/1.8 - 2.8. Det skulle med andre ord være et kamera som egner seg godt til fotografering både innendørs og i de stadig mørkere kveldene vi nå på høsten møter.

Det raskeste Canon-kompaktkameraet hittil
PowerShot G15 er utstyrt med en 1/1,7 CMOS-bildebrikke med en oppløsning på 12,1 megapiksler. ISO-verdiene kan strekkes opp til 12.800, og kameraet er utstyrt med en DIGIC 5-prosessor. Kameraet filmer selvsagt også i full HD-kvalitet, med en klar og skarp tre tommers skjerm som har en oppløsning på 920.000 bildepunkter. I likhet med G12 er også G15 utstyrt med en optisk søker. Du finner også optisk bildestabilisering i kameraet, og den skal ifølge pressemeldingen gjøre det mulig å ta skarpe bilder med fire trinns lengre lukkertid.

Canon trekker fram autofokusen til PowerShot G15 som en kraftig nyvinning. Ifølge dem selv skal autofokusen på vidvinkel være inntil 53 prosent raskere enn med PowerShot G12. Dermed er G15 per dags dato det raskeste kompaktkameraet til Canon. G15 er ingen sinke - det kan nemlig ta 10 bilder i sekundet. Utrolig nok er SX50 HS enda raskere - den klarer nemlig 13 bilder i sekundet.

Superzoom gir deg 24-1200mm
Superzoomen til Canon har mye til felles med G15. Blant annet har de samme antall megapiksler, men riktignok er SX50 sin bildebrikke et hakk mindre. Modellene har begge DIGIC 5-prosessor, og opptak i RAW-format er selvsagt støttet. Videomulighetene skal være identiske på de to kameraene. Samtidig er Powershot SX50 HS et helt eget kamera. Det er et kamera for deg som vil få med deg både det som er nært og fjernt. Med et brennviddeområde som tilsvarer 24-1200mm, skal det godt gjøres å ikke få med seg det som skjer. Kameraets øvre ISO-grense er på 6400, og du har med det et trinn mindre å gå på enn med G15. Kameraets objektiv består av 13 linselementer. SX50 HS har dessuten en noe kraftigere bildestabilisering enn G15, noe som kommer svært godt med hvis du skal fotografere på 1200mm brennvidde. SX50 HS er utstyrt med en elektronisk søker, mens skjermen på kameraet måler 2,8 tommer.

Begge kameraene skal være tilgjengelige i oktober. Anbefalt utsalgspris for PowerShot G15 er på 5.299 norske kroner, mens PowerShot SX50 HS får en prislapp på omkring 4.499 norske kroner.

annonse