Til hovedinnhold

– Apple nekter forhandlerne å si at noe er galt med iPhone

Anonyme kilder i bransjen melder om munnkurv og fare for å miste leveranser av Apple-produktene.

Da iPhone 4 kom på markedet opplevde mange problemer med dårlig dekning, på grunn av hvordan antennen var konstruert. Norske operatører og forhandlere mente problemet lå i selve telefonen, men på grunn av avtalene Apple krever at forhandlere og operatører skriver under på var det ingen som turte å si dette åpent. Det skriver Dagensit.no.

– Apple nekter oss å si at det er noe feil med Iphone, forteller en godt plassert kilde til Dagensit.no.

Teleanalytiker John Strand forteller at han har sett avtalene som operatørene inngår med Apple, og at operatørene i praksis fraskriver seg retten til å ha en mening om noe som helst.

– Apple kontrollerer sine partnere på samme måte som ledelsen i Nord-korea styrer sin egen presse, sier Strand.

Frykter represaliser

Tre kilder i bransjen bekrefter at ingen turde å si høyt at iPhone hadde problemer med dekningen. Påstandene om munnkurv ble bekreftet i 2010 av Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt.

– Vi kan, som følge av vår nordiske avtale med Apple, ikke uttale oss på egenhånd, sa han til det danske TV2-programmet Basta.

Flere av kildene Dagensit har snakket med hevder de frykter å miste leveranser hvis de åpent kritiserer Apple. Avtalene med Apple beskrives som svært strenge når det gjelder hemmelighold.

Likevel føler partnerne at de ikke har noe valg, siden det er stor etterspørsel etter Apples produkter – og kundene går til dem som har dem.

Apple har hatt nesten en måned på seg til å svare på påstandene i artikkelen, men har etter gjentatte purringer ikke besvart henvendelsene fra Dagensit. Vi i Mobilen.no kom i kontakt med Apple, som ikke ønsket å kommentere saken.

(Kilde: Dagensit.no)

annonse