Til hovedinnhold

Samsung Galaxy Note III får enormt batteri

Telefonen nærmer seg annonsering, og ryktene blir stadig større.

Samsung

Ryktene om Samsungs kommende smarttelefon Galaxy Note III har skutt fart den siste tiden. Nå kommer også det hittil største ryktet om den store mobilen – bokstavelig talt.

Les også: Samsung vil kuppe Apples høstlansering

Nettsiden GigaOM melder at den kommende telefonen vil få et batteri på 3450 mAh – det største batteriet Samsung noensinne har dyttet inn i en smarttelefon.

Stor, større, størst

Til sammenligning bruker Samsungs største telefon, den 6,3 tommer store Galaxy Mega, et batteri på 3200 mAh. Forgjengeren Galaxy Note II kunne skilte med 3100 mAh, mens originalen Galaxy Note bød på «skarve» 2500 mAh.

Større batteri betyr bedre levetid for monstermobilene med penn, og Note-familien har derfor ikke mottatt drepende kritikk på akkurat dette området.

Det er imidlertid litt usikkert om batteriet virkelig blir så stort, siden opplysningene rundt om på ulike nettsteder er litt motstridende. Nettstedet SamMobile hevder nemlig å sitte på innsideinformasjon om detaljerte tekniske spesifikasjoner, og skrev i går at batteriet ville være på 3200 mAh.

Får kraftig prosessor

Blant de ryktede tekniske spesifikasjonene finner vi ellers en 5,68 tommers Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 1080 x 1920 punkter (1080p Full HD). Ifølge SamMobile vil telefonen få et 13 megapikslers kamera med optisk bildestabilisator, og den vil komme med Android 4.3, 3 GB RAM og støtte for 4G.

Galaxy Note III skal etter sigende komme med en Qualcomm Snapdragon 800-systembrikke, som er noe av det kraftigste som finnes på markedet. Det skal også komme en variant som bruker Samsungs 1,8 GHz Exynos 5420-brikke med fire prosessorkjerner.

Telefonen vil komme med 16, 32 eller 64 GB lagringsplass, alle med støtte for microSD-kort.

Det er ventet at Samsung kunngjør Galaxy Note III i forkant av IFA-messen i Berlin, som begynner 5. september. Samsung sendte for en ukes tid siden ut en Twitter-melding hvor de stor grad bekrefter at lanseringen vil finne sted den 4. september.

Amobil kommer til å være tilstede på lanseringen på IFA.

Les mer om det her: Lanseringsdato for Samsung Galaxy Note III er "bekreftet"

(Kilde: GigaOM)

annonse