Til hovedinnhold

LG Nexus 4 er lansert

Her er Googles neste referansetelefon.

Nexus 4 er Googles nye referansetelefon for Android 4.2.
Vi tror dette er den trådløse laderen til Nexus 4, men vi fant ingen beskrivelser i LGs bildearkiv.

I dag lanserer LG og Google den neste referansetelefonen med Android 4.2, som fortsatt heter Jelly Bean.

Det er ikke alle telefoner forunt å få en såpass dramatisk lansering som Nexus 4 har fått. Egentlig var det ventet at den ville bli presentert på et Android-arrangement i New York. Lanseringen ble imidlertid avlyst på grunn av orkanen Sandy.

Optimus-Nexus

Det var ventet at Nexus 4 ville bli en variant av LGs allerede lanserte krafttelefon Optimus G, og ryktene ser ut til å ha stemt.

Nexus 4 har nemlig omtrent samme innmat, og er nesten lik på utseendet som LGs egen kraftplugg.

Fin skjerm har mange navn

Nexus 4 har en 4,7 tommer stor skjerm med uvanlig mange fine merkelapper; True HD IPS Plus, Gorilla Glass 2 og Zerogap Touch.

De to første betyr enkelt og greit at det dreier seg om en høyoppløst skjerm med svært god innsynsvinkel med herdet glass som er motstandsdyktig mot riper over. Zerogap Touch er et forholdsvis nytt navn, men konseptet er ikke helt nytt.

Tynnere og mer lyssterk

Dette er nemlig en teknologi som skal gjøre sandwichen av skjerm, berøringssensor og glass tynnere. Ved siden av å være tynnere skal også disse skjermene bruke mindre strøm ved samme lysstyrke som andre skjermer.

Dette er altså omtrent det samme konseptet som også Apple lanserte i sin iPhone 5 for et par måneder siden, men i en betydelig større skjerm.

Maskinvare i toppklasse

Maskinvaren ellers er helt i toppklasse. Qualcomms heftigste systembrikke står i førersetet. Snapdragon S4 Pro har fire såkalte Krait-kjerner som surrer og går med en klokkehastighet på 1,5 GHz.

Ved siden av den kraftige systembrikken har Nexus 4 mer arbeidsminne enn det som har vært vanlig så langt. 2 GB arbeidsminne skulle tilsi at du fint kan kjøre mange tunge apper side om side uten at telefonen føles treg.

Sparsomt med lagringsplass

I likhet med Nokias kommende Lumia 920 støtter Nexus 4 trådløs lading, og NFC.

Det er imidlertid noen ting vi stusser over. Minnekortstøtte er ikke nevnt i LGs pressemelding, og det er heller ikke vanlig med minnekortstøtte i Nexus-modeller.

De to versjonene av Nexus 4 som kommer har enten 8 gigabyte eller 16 gigabyte intern lagring. Spesielt det minste alternativet vil nok bli litt snaut for noen.

Ingen LTE

Kameraet i Nexus 4 tar det LG omtaler som "Photo Sphere"-bilder i en oppløsning på 8 megapiksler. Akkurat hva Photo Sphere går ut på vet vi foreløpig ikke. Kameraet var imidlertid en av de svært få akilleshælene LGs tidligere toppmodell, Optimus 4X HD, hadde. Dermed blir det noe av det vi kommer til å se først på når denne ankommer til test.

Noen vil kanskje bli litt skuffet over at Nexus 4 ikke støtter LTE. Her er det super-3G som er raskeste teknologi. Det er uvisst om LTE vil bli støttet i senere utgaver av telefonen.

Kommer (kanskje) raskt

Pressemeldingen som annonserte Nexus 4 sier ikke noe særlig om hvilke nyheter vi får se i Android 4.2, bortsett fra at det skal være den raskeste Android-versjonen noensinne. Nye versjoner av Google Now, og Google Maps skal være inkludert.

Ifølge pressemeldingen vil Nexus 4 bli tilgjengelig i utvalgte land allerede om to uker, den 13. november. Om Norge og Norden er blant de begunstigede områdene skal vi få vite om kort tid, ifølge pressemeldingen.

LG er ikke alene om å lansere i dag. Microsoft holder sin offisielle lansering av Windows Phone 8 i skrivende stund. Livedekningen følger du her.

Mer om
annonse