Det blir ikke noe av PC-forbudet på fly til USA likevel

Myndighetene snur, og det er gode nyheter for reisende.

For litt siden kunne vi melde at den amerikanske terrorfrykten lå an til å få kjipe konsekvenser for reisende i kraft av forbud mot bærbare PC-er på fly til USA. Nå melder BBC at dette trolig ikke blir noe av likevel.

Amerikanske og europeiske representanter for myndighetene hadde nylig et møte i Brüssel hvor det ble avgjort at et PC- og nettbrettforbud ikke skulle iverksettes i denne omgang.

Møtet ble arrangert på initiativ fra europeiske myndigheter. Det er ikke helt klart akkurat hva detaljene i den nye enigheten er, men inntil videre ser det altså ut til at reisende til USA ikke trenger å bekymre seg. Andre tiltak blir imidlertid fortsatt vurdert, uten at det er kjent hva disse er.

Frykter kompakte batteribomber

Illustrasjonsbilde.

Det var det amerikanske sikkerhetsdepartementet Department of Homeland Security (DHS) som vurderte å bannlyse større elektroniske enheter, som omfatter både nettbrett og bærbare PC-er, på fly fra Europa til USA.

Bakgrunnen for dette var at de frykter at mennesker med onde intensjoner kan konvertere PC-er og nettbrett til bomber. På grunn av denne frykten har USA allerede bannlyst større elektroniske enheter på fly til USA fra 10 flyplasser i nord-Afrika og Midtøsten.

Dette forbudet kom etter at et raid mot terrororganisasjonen Al Qaeda i Yemen tidligere i år avslørte at organisasjonen har klart å lage kompakte batteribomber som kan plasseres i enheter som bærbare PC-er. Disse skal visstnok være kraftige nok til å potensielt styrte et fly ved detonasjon.

Flyindustrien selv har stilt seg skeptisk til forslaget fordi det vil innebære at nettbrett og PC-er vil måtte plasseres i bagasjen som sjekkes inn og befinner seg i flyets lasterom, hvor det ikke vil være mulig å slukke eventuelle branner som lithium-batteriene kan starte.

LG har akkurat lansert en ny mobil med ekstra stort batteri:
Hils på den rimelige modellen LG X Power2 »

Les også
Nå kan det bli vanskeligere å ta med seg elektroniske duppeditter til USA
Les også
Snart kan du trolig ikke bruke PC-en på flyet til USA
Les også
Nettbrettene blir stadig mindre populære – iPad med kraftig nedgang
Les også
Batteripakke til PC-en gir den seks timer ekstra levetid
annonse