Denne bildesensoren vil gjøre kommende mobilmodeller enda tynnere

Samsung har utviklet ny bildesensor med rekordliten pikselstørrelse.

Som ellers i elektronikkverdenen handler mobilutviklingen også om å slanke og krympe designet på produktene. For at denne utviklingen ikke skal gå på bekostning av kvaliteten til mobilkameraene kreves det fremskritt innen kamerateknologien, noe mobilgiganten Samsung nå kan melde om.

I en fersk pressemelding kunngjør Samsung nemlig at de har utviklet en splitter ny bildesensor med rekordliten pikselstørrelse, døpt «S5K3P3».

1 mikrometer

Sensoren er på 16 megapiksler og har en pikselstørrelse på kun 1 mikrometer, noe som skal gjøre den til den første i verden i sitt slag. Andre sensorerer med tilsvarende oppløsning opererer til sammenligning med en pikselstørrelse på 1,12 mikrometer, ifølge Samsung.

Den fremtidige Galaxy S7-modellen kan bli enda tynnere enn den allerede spinkle S6, her avbildet, takket være den nye bildesensoren. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Selskapet sier at den nye pikselstørrelsen reduserer modulens høyde med 20 prosent sammenlignet med andre, tilsvarende sensorer, og skal gjøre sensoren ideell for dagens stadig tynnere mobiltelefoner.

Dermed kan det altså se ut til at Samsung har lagt til rette for en enda splinklere fremtidig Galaxy S7-modell, uten at selskapet røper noen opplysninger om hva slags designmessige forskjeller vi konkret kan vente oss fra mobilene som benytter sensoren.

Isolerte piksler

Til tross for at pikslene er blitt krympet bedyrer Samsung ellers at bildekvaliteten fremdeles er på linje med andre, tilsvarende sensorer, takket være den såkalte «ISOCELL»-teknologien som selskapet lanserte i 2013.

ISOCELL-teknologien innebærer at pikslene er bedre isolert fra hverandre ved at det er satt inn fysiske barrierer mellom hver piksel. Dette skal igjen føre til bedre kontroll på «innsamlingen» av lyspartikler, som igjen fører til høyere lyssensitivitet og redusert fargeblødning og krysstale. Dette er problemer som øker etter hvert som pikslene blir mindre.

Ifølge Samsung er den nye S5K3P3-brikken tilgjengelig allerede nå for mobilprodusenter som ønsker å bygge teknologien inn i fremtidige mobilmodeller.

Samsung lanserte nettopp et nytt nettbrett: Galaxy Tab A 9.7 er nettbrettet for «folk flest» »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Olympus OM-D E-M10: Et stort lite kamera i en elegant kropp
Les også
OnePlus 2 er lansert
Les også
Samsung Galaxy Tab A 9.7: Dette Samsung-brettet er for deg som ikke vil betale mer enn nødvendig
Les også
Denne skal gjøre selfie-bildene mye bedre
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
annonse