Tek.no

Nyhet

Det er den tiden på året igjen... Computex!

Vi er på plass i Taiwan med to journalister.

Rolf B. Wegner

Taipei/Tek.no: Like sikkert som den første skikkelige sommervarmen brer seg over østlandet er det at vi i Tek.no skremmer ut et par medarbeidere til et sted som er enda varmere. Vi snakker om øya vi kjenner som Taiwan og hovedstaden Taipei.

For når juni måned begynner er det også dags for Computex, en teknologimesse med stort fokus på datamaskiner og maskinvare i alle former og farger.

Det er ingen tilfeldighet at det er Taiwan som huser denne messa. Øya ligger sentralt plassert mellom kjente teknologinasjoner som Korea, Kina og Japan. Og Taiwan er selv ingen sinke på dette området – her finner du godt med både innovasjon og produksjon, med lokale teknologikjemper som Acer, Gigabyte, MSI og Asus.

Asus starter ballet

Og ved siden av ulempen som kommer når man hopper over en natt ved å reise seks tidssoner østover, er det nettopp tungvekteren Asus som er en av grunnene til at Tek.nos utskremte allerede er på plass i Taipei.

For selv om messegulvet først åpner tirsdag den 30. mai lokal tid, tyvstarter Asus hele bøtteballetten på mandag. I tillegg er de mutters alene om å ha sitt evenement på denne tiden, noe som fører til at verdens teknologijournalister egentlig ikke har noe annet de skal ha gjort når akkurat dette pågår.

Rolf B. Wegner, Tek.no

Så dersom vi kjenner Asus rett, vil vi på deres evenement kalt «The edge of beyond» få se den energiske toppsjefen Jonney Shih presentere lekker og smekker maskinvare holdt av nesten like lekre modeller. Alt bivånet av et journalistoppbud som ville fått den beryktede «gyldne horde» til å fortone seg som en barnehageklasse på skogstur.

Så sjansen for å unngå å høre om Asus mandag morgen er ganske små. Vi på Tek.no har altså også latt oss lokke og vil naturligvis rapportere om hva som dukker opp der.

Kampen om grafikkortet

Grafikkortinteresserte vil også gjøre lurt i å følge med på hva som skjer på Computex. Etter at AMD i starten av måneden presenterte sin Vega-arkitektur for utregningsmaskiner og profesjonelle, er det mange som håper selskapet vil benytte muligheten til å vise frem Vega for spillmaskiner under deres Computex-pressekonferanse.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Da er det godt sjefen for Radeon-divisjonen, Raja Koduri, allerede forrige uke rykket ut og bekreftet at vi faktisk vil få se «spill-Vega» den 31. mai. Koduri lovet ingen Computex-lansering, men det faktum at den normalt glattbarberte grafikkguruen samtidig lovet ikke å ta skjeggveksten før Vega er trygt ute i butikk vitner om at denne sommeren kan komme til å gi oss flere spennende valg i entusiastmarkedet.

Lite vites om konkurrenten Nvidias Computex-presskonferanse, annet enn at kunstig intelligens står svært høyt på agendaen når den energiske toppsjefen Jensen Huang entrer scenen i sin sedvanlige tettsittende sorte skinnjakke. Nvidia har i det siste satset mer og mer på maskinlæringsaspektet ved grafikkort i tillegg til datateknologi i biler.

Enkelte har forsøkt seg på å plante ut rykter om at Nvidia fremskynder lanseringen av Pascal-arvtakeren «Volta» til høsten, nettopp for å møte den forventede økte konkurransen fra AMD-leiren, men dette tviler vi imidlertid sterkt på.

CPU-moro med AMD og Intel?

AMD har med sin Ryzen-plattform vist Intel at det slett ikke er så lurt å hvile på sine laurbær altfor lenge. Siden Ryzen-prosessorene har vist seg som økonomiske og habile kandidater for flere brukerscenarioer, forventer vi at konkurrenten Intel vil snakke om – eller kanskje dra sløret av – den nye Core i9 og/eller selskapets kommende entusiastplattformer Skylake X og Kaby Lake X.

Som om de allerede har sniktittet i Intels planer er det imidlertid ventet at AMD under Computex vil by på noe rundt sin neste bølge med sterkere Ryzen-baserte prosessorer kalt «Threadripper» – der de har klemt inn hele 16 prosessorkjerner.

Lett spredning

Vegar Jansen, Hardware.no

Det slutter naturligvis ikke her, og på messegulvet regner vi å få sett mer enn vi har godt av når det gjelder modding av kabinetter, båsberter, nye datamaskiner og forhåpentligvis noe gøy på gang innen VR, hvor det egentlig ikke har skjedd så mye spennende siden i fjor.

Brorparten av nyhetene og avsløringene fra Computex vil vi få ujevnt porsjonert utover uka, og når onsdagen er over regner vi med at det ikke er så mye igjen. Men det vil jo gi oss tid til å se og kjenne nærmere på varene, samt snakke litt med de forskjellige produsenter.

For ikke å snakke om at det gjør litt plass til de ukjente overraskelsene og snåle greiene vi av og til kommer over på slike messer. Så det er egentlig bare å følge med her på Tek.no.

PS: Følg oss på Snapchat, hvor vi legger ut nye bilder og videoer direkte fra Computex-messen! Brukernavn: Tek.no

Les også
RX Vega vises frem på Computex
Les også
AMD slipper prosessor med 16 kjerner
Les også
Computex Boothbabe-bildespesial
annonse